Иван Иванов – с „Почетна грамота“ в областта на културата

Утрешния 24-ти май е най-българския празник. Тогава малки, големи и най-големи  си дават среща на площада за да отбележат Деня на българската писменост 24-ти май.  НА този ден по традиция се награждават изявени троянци в областта на Културата.

Иван Иванов

Тази година дефилето на децата от детските заведения, училищата,читалища, спортни клубове ще тръгне от  Малкия пазар-Виваком. На площад „Възраждане“ ще се съберат дефилиращи и граждани за да аплодират новия носител на почетния знак „Почетна грамота“ Иван Иванов. Той е ръководител на ФА Траяна при НЧ“Наука-1870″Троян. Вече десетилетие радват  троянци и гости на града с красивите си танци. Също така Иван Иванов създаде група „Ха, за здраве„,  в  която любители  танцьори играят нашите красиви хора и в същото време се разтоварват от сивото ежедневие.

С Р Е Ш Е Н И Е № 676 на Общински съвет Троян и на основание чл. 21(1), т.23 от Закона за местното самоуправление и местната администрация; чл.19(1), чл.23 и чл.24 от Наредба за символите, почетните знаци, отличията, званията и наградите на Община Троян и във връзка с отличаване с почетен знак „Почетна грамота“ за принос в областта на културата, Общински съвет – Троян реши:

  1. Приема предложение за връчване на Почетен знак „Почетна грамота”, придружен с еднократна парична награда в размер на 700 лв., на Иван Лалев Иванов – ръководител на Фолклорен ансамбъл „Траяна“ при Народно читалище „Наука – 1870 г.“, град Троян – за принос в област „Култура“ за 2017 година в община Троян.
  2. Еднократната парична награда по т.1 е включена в Календарен план на културните събития в Община Троян през 2018 година, т.17

Ще има и една изненада за всички троянци. Но…до тук свършвам …

И така , утре(живи и здрави) от 11.00 часа започва дефилето.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button