Николай Йовков на 70 години

Минко, Дочо, Цочо

Тази вечер в препълнените зали на Информационно-културния център и артгалерията „Серякова къща“ троянци имах удоволствието да  поздравят дайена на керамиците Николай Йовков. Тази година той е юбиляр.Навърши 70-т години. По този повод видяхме филма специално за него.

Станахме свидетели на поредното дарение на Йовков . Вече Музеят на занаятите ще бъде пазен от Минко, Дочо и Цочо. Това са керамични съдове с образи на трима мъже.  Да се надяваме, че ще останат завинаги там.  Това ще е  още едно подходящо място за снимки, каза Елеонора Авджиева -директор на Музея.

В галерията бяха дошли малки и големи да поздравят Николай Йовков.Сериозни, и шеговити благопожелания получи  твореца.Поздравителни адреси той получи от Община Троян, Национално изложение Орешак, Музея на занаятите, Сдружението на занаятчиите, близки, приятели.Също така неговата съпруга Мая и колежката  поздравиха Керамикът с руски романс.

Първите продадени експонати са на мексиканец, женен за доброданка, съобщи Мариела Шошкова-галеристка

Приятел от Пловдив
Лина Борджиева чете пародия за Йовков
Ябланица …
Картина подарък от Общината
Уикенд за двама-подарък от занаятчиите

След откриването на изложбата дълго време  хората дошли да уважат дълго не се разотиваха за да стиснат ръката на Николай Йовков                                                                                                        

 

Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close