Опасно увиснали кабели в Белиш

Дали от силния дъжд или вятър, но забелязахме интересно провиснали кабели по ул“Стара планина“ в Белиш(мах.Селището).  А може да са и по отдавна(жители твърдят, че   до вчера е било наред). Твърде вероятно тези кабели да са  на интернет доставчици. Това ще разберем след проверката.

Това ме върна преди години, когато останахме за ток цяла нощ, без електроуреди по подобна причина. Не си мислете, че ни върнаха парите….Сега отново се задава подобен“инцидент“. Дано само не пострада някой

В това троянско село  и не само в него има вечния проблем за липса на електрозахранване и  интернет. Много сигнали са подавани. До омбудсмана на България Мая Манолова(все още чакаме отговор), Областната управа в Ловеч(по времето на Ирина Митева и те казаха,че са безсилни)и разбира се Община Троян (постоянно), но и те не успяха да се преборят ръководството на ЧЕЗ и оставиха по течението този проблем

Но  вина имаме ние, гражданите . Защо?

Лично кметът на Община Троян Донка Михайлова се ангажира  да се проведе среща между кметове на потърпевшите села с отговорен представител на ЧЕЗ миналата година. Но за тази цел трябваше да има информация предварително дадена  от кметовете и  тя да се централизира в един общ сигнал. Но само Марияна Троянска-кмет на Добродан изпрати такова писмо. Останалитекметове не изпратиха.

Но с времето  се оказва, че ръководството на ЧЕЗ изобщо не му пука дали тези населени места имат нормално електрозахранване. И като завали дъжд, слънце пекне, задуха вятър тези села задължително са без ток и след това няма и интернет. В социалната мрежа се изписаха ред глупости по този проблем, че баба не я интересува дали има ток или интернет и други „велики“ мисли. Да , баба ( за внучето си) има и на по  40, 50 , 60 години. Много я интересува, защото съкровищата като дойдат във ваканция или на гости,  как да им обяснява, че чичковците от ЧЕЗ от 30 години не са сменили един кабел. Хайде, Вие , които нямате този проблем, кажете как те да обясняват?

Като отговор на тези необмислени изказвания ще кажа: „И 100 тояги са малко на чужд гръб“.  Защото:

1. Има жители на тези села, които  работят само през интернет. Вече  той не е лукс ,а  крайна необходимост

2. Има млади хора  и малки деца, които също с е нуждаят от вода, ток .

3. И защото  не  живеем в първобитнообщинния строй.

Оказва се при едно мое проучване, че  този проблем не е само  в тези троянски населени места. А и в кв.Ливадето на града, в с.Черни Осъм  и др.

И ето, че пак ,,и пак, и пак ние купуваме свещи за да палим, когато няма ток. Спираме да работим, защото и интернет няма. А понякога от това оставаме и без заплати..

Това не е само в Троянска община за голямо съжаление, но в цяла България. А по този начин как ще задържим децата ни в родната има страна? Как ще оцелеят селата? Или ще се появят на картата на България още села без нито един жител?

Аз няма да спра да се боря за да живея в нормални условия, като човек!

Ако, Ти, Тя или Вие, имате желание  да се присъедините към нас , няма да откажем помощ !

СЪЮЗЯВАНЕТО И ЕДИНСТВОТО  СРЕЩУ МОНОПОЛИСТА ЧЕЗ  Е НАЧИН ДА СЕ ПРЕБОРИМ, А НЕ ПРИМИРЕНИЕТО!

Руслана Попсавова

БЕЛ:Подаден е сигнал и в платформата“Кмете виж“

 

 

Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close