СЕВЕРНИЯТ ВХОД НА ТРОЯН С НОВА ВИЗИЯ

Нова визия на входа на града ще посреща гостите на 150-годишния Троян

Сред дейностите, които общинска администрация планира да посвети на юбилея на града и вече е включила в плана на работа, е трайно обозначаване на северния вход на Троян.

В продължение на дълги години кметът Михайлова и нейният екип водиха редица разговори по отношение на ремонта на входа на града, който няколко десетилетия беше с нелицеприятна визия и лошо инфраструктурно състояние. Днес северният вход на града е ремонтиран, благодарение на съдействието и на министър Николай Нанков, и на Агенция „Пътна инфраструктура“. Поставени са нови бордюри, предстои полагане на износващия асфалт и озеленяване.

Община Троян предстои да обозначи северния вход на града по един достоен начин за знаковия празник. Предстои обособяването на остров, отделящ отбивката за с. Калейца, който ще бъде оформен с бордюри и озеленен с чимове. На терена ще бъде изградена метална конструкция, облицована с италбонд, с изписан надпис „ТРОЯН“, който ще посреща гостите на града. В конструкцията ще бъдат поставени и трите знамена – на Републиката, на града и Европейското знаме ба деветметрови пилони.

За 150-та си годишнина Троян ще посрещне своите гости с нова визия и дълготрайно обозначаване на северния вход на града.  

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button