СУ“Св. Кл. Охридски“ – Троян се включи в инициативата „Розите на България“

2018 година, когато е и първото българско председателство на съвета на Европейския съюз, е определена за Европейска година на културното наследство. Това предоставя изключителна възможност за презентиране дейността на българските училища в страната и чужбина, на възможността за изучаване на български език зад граница като един от официалните езици на ЕС.

По този повод Министерство на образованието и науката, съвместно с българските общности зад граница, с участието на организации, към които функционират българските неделни училища в чужбина, и в партньорство с Министерство на външните работи и съответните дипломатически представителства, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина организират инициативата „Розите на България“.

На 11 май в училищата в България и чужбина, на публични и оживени места, в присъствието на ученици, учители, родители и граждани да се изпълнят български хора.

СУ“Св. Кл. Охридски“ – Троян се включи в инициативата. В голямото междучасие, в двора на училището, председателката на Детски парламент – Пламена Найденова от 12 „Б“ клас и Теодор Батолов от 11 „А“ клас поведоха хорото, на което бързо се хванаха учители и ученици – от 12 клас до най-малките от подготвителна група. Веселие, емоции и усмивки.

За организацията и озвучаването на инициативата ръководство на училището и участниците благодарят на г-жа Весела Кунова и г-жа Веска Ралчевска.♥

АНЕЛИЯ ИВАНОВА

СУ“СВ.КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button