30 години инвитро в България

Ден на репродуктивното здраве 2018 год.

Ден на репродуктивното здраве 2018 год. Преди 30 години в България се ражда първото българско бебе , заченато чрез инвитро. Така България става една от първите страни в света, успешно приложили този метод за лечение на стерилитет.

Сдружение „Зачатие“ посвещава на този важен юбилей Деня на репродуктивното здраве , който тази година ще се проведе в Плевен на 9 юни 2018 г . Там ще се съберат бащите на българската инвитро медицина и техните ученици, за да разкажат за миналото, настоящето и бъдещето на асистираната репродукция в България.

Официални гости на събитието са г-жа Султанка Петрова, зам. министър на труда и социалните грижи, проф. д-р Атанас Щерев, национален консултант по репродуктивна медицина, д-р Мария Георгиева – директор на „Център за асистирана репродукция“, г-жа Стефка Сарафова-Захариева – председател на сдружение „Зачатие“.

Програмата включва информационна сесия, групова дискусия и безплатни консултации със специалисти. Експо алеята на инвитро клиниките в България дава възможност на посетителите на Деня на репродуктивното здраве да съберат в рамките само на един ден пълна информация за условията и цените, предлаганите от различните клиники, да се запознаят със своите бъдещи лекари и да получат безплатно съвет и консултация от тях. Тази уникална възможност е осигурена благодарение на усилията и труда на доброволците от сдружение „Зачатие“ , което защитава вече 14 години интересите на хората с репродуктивни проблеми в България.

Петима от посетителите на Деня на репродуктивното здраве ще получат от сдружение Зачатие ваучер за диагностика и лечение на стерилитет на стойност 500 лева. Програмата започва точно в 11:00 часа на 9 юни 2018 година в залата на Областна управа Плевен. Входът е свободен.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button