БУМ НА КАТАСТРОФИ В ОБЛАСТ ЛОВЕЧ ПРЕЗ УИКЕНДА

На 01.06.2018г. около 15.20ч. в гр.Троян, на кръстовището между ул. «Христо Ботев» и ул. «Радецки»,  лек автомобил «Рено Канго» управляван от 18-годишен младеж от Варна, при наличие на червен сигнал на светофарна уредба се сблъсква с преминаващия на зелен сигнал ВАЗ 21013, управляван от 49 годишен мъж от гр.Троян. В резултат на инцидента  водачът и двама пътници от ВАЗ-а са с различни охлузни рани. Пробата за алкохол на водачите е отрицателна , а на варненецът е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

 

На 02.06.2018 год. около 16.15ч. на първокласен път I-4 /София-Варна/ в района на с.Малиново, лек автомобил „Нисан Кашкай“ управляван от 40-годишен мъж от гр.Велико Търново, при движение в посока София на прав пътен участък, не успява да спре след като движещия се пред него лек автомобил „Джип Чероки“ намалява скоростта си, удря го леко отзад в ляво и навлиза в лентата за насрещно движение, където в този момент се движи лек автомобил „Фиат Седичи“ , управляван от 44 годишен мъж от гр.Габрово. От удара между двата автомобила са пострадали водачът на «Фиат»-а, който е настанен в болница с опасност за живота, а 5-годишно момченце и 40 годишна жена, които са пътували в същия автомобил са настанени в плевенска болница за лечение.

С различни наранявания и в болница  са и водачът на «Нисан»-а и жена, която е пътувала на предната седалка. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

На 03 юни около 14.05ч. на път II-35, в района на Беклемето,  л.а. «Сузики Витара» управляван от 62- годишна жена от гр.Пловдив,  на права пътна отсечка на изкачване излиза в дясно извън платното за движение и се блъска в крайпътно дърво.  От удара са пострадали две деца на 6 и 3 години, които са пътували на задната седалка. Децата са настанени в болнично заведение, без опасност за живота. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна и и е съставен акт за нарушение на ЗДВП.

 

На 03.06.2018г. около 22.40ч.  в с.Гложене, лек автомобил «Опел»  управляван с несъобразена скорост от 16-годишен младеж от селото, на десен завой губи контрол над превозното средство и се блъска в бетонна ограда. В резултат на инцидента  леко пострадали са три момчета, които са путували на задната седалка в «Опел»-а. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна, съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

 

На 03 юни около 19.00ч. на изхода на гр.Троян, посока Ловеч, 41 годишен мъж при управление на «Фолксваген Голф» е блъснал 60-годишен велосипедист от с.Калейца, който по време на движение  внезапно е променил посокота си. Пострадалият е настанен в болница, а по случая е образувано досъдебно производство.

Снимката е илюстративна

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button