Младежи предизвикаха катастрофи в Ловеч, Смочан и Ябланица

На 30.07.2018г. в гр. Ловеч до велурена фабрика, с посока на движение градски стадион, 18-годишен младеж, управляващ л.а.  «Форд Фиеста», при движение с несъобразена скорост излиза вдясно от платното за движение и се блъска в крайпътно дърво. В резултат на настъпилото ПТП са пострадали водачът на автомобила и пътниците – 19-годишно момиче и 17-годишно момче, които са прегледани в лечебно заведение в гр. Ловеч и са освободени. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. На водача е съставен акт.

На 30.07.2018г. пред кметството в с. Смочан 17-годишно момиче, управляващо л.а. «Фиат Пунто», приближавайки участък от пътя, до който има деца, не намалява скоростта и блъска пресичащото на пътното платно 6-годишно дете. В резултат на настъпилото ПТП е пострадало детето, което е с охлузвания в областта на корема и лицето. На водачката е съставен акт и е е тествана за употреба на алкохол, като пробата е отрицателна.

На 30.07.2018г. е образувано бързо производство по описа на РУ-Ябланица срещу 45-годишен мъж от с. Брестница за това, че е управлявал л.а. Сеат, на който е подаден светлинен и звуков сигнал от автопатрул. Водачът не се е подчинил и е продължил движението си до улица, където е слязъл и избягал.

Впоследствие водачът е задържан. От направена справка е установено, че водачът е неправоспособен и управлява МПС в едногодишен срок от влязло в сила по административен ред наказателно постановление.

Свързани статии

Back to top button