МУЗИКА ПОД ЗВЕЗДИТЕ!

4-ти август 2018  от 19.00 часа ни очаква  уникално събитие – сцена до реката, под звездите, в прохладата на гората. Организира го дебневенката и акордеонистка Вероника Тодорова.  Тя живее и работи в Германия, но не забравя за своя роден край.  Има свой оркестър. Живее с неговите проблеми. Радва се и тъжи с дебневенци и троянци! Да, това е Вероника!

 Тя не забравя и своите учители от училището в Дебнево, помага им. С вокалната педагожка(и нейна преподавателка по акордеон) на „Гласът на България“ Радко Петков и много други таланти, Мариета Жекова, никога не са спирали да се уважават и помагат.

Потърсихме Вероника да ни разкаже повече за това събитие, за идеята от което се е породило.

„Реших да направя нещо ново  в Троянския край. „Jam on the river“е музикално  събитие в което ще чуем различни стилове музика. В буквален превод означава „Музикални импровизации под звездите“.  Ще чуем  всякакви стилове –  фолклор, поп, джаз, алернативен рок и стигнем до етноджаз.  Поканила съм да участва Ангел Димитров.

Тракиецът по душа от град Хасково е израснал  в род на народни музиканти. Завършил е средното музикално училище за фолклор в Широка Лъка със специалност тамбура и Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. В момента е солист в Оркестъра за народна музика при БНР. Ангел Димитров свири еднакво добре на тамбура и китара. Обича да преплита фолклора с модерните тенденции и работи с други жанрове музика, особено с рок. „Тези похвати на свирене, които използвам се получават от преливането на народната музика в рока и джаза и обратно,“ обяснява той. „Ориентирах се към модерната музика с помощта на първия си учител по тамбура. Макар за кратко, той остави дълбоки следи у мен с това, че успя да ми влее рокаджийска кръв, в резултат на което проявих интерес към тази музика. Слушането на рок повлия на свиренето ми с тамбура, а опита ми с тамбурата се отрази в рока. Това е причината да се получи стила, в който свиря. За мен етномузиката е използване на прийомите от поп музиката във фолклора и обратно. Тогава се получава синтез, който наричат етномузика.“, сподели Вероника

 Ще участва и Радко Петков, разказва акордеонистката Той не се нуждае от представяне.“Гласът на България“.  С много награди , със свой първи сингъл.

Вече приетата в Музикалната Академия в София  Весела Думанова, която пее и рап, латино и поп джаз ще бъда следващия изпълнител.  Също страхотен музикант. С нея не ни е първа изява. В Германия имахме страхотен благотворителен концерт.

https://troyanexpress.com/2018/08/03/%d0%b2%d0%b5%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%b0-%d0%b4%d1%83%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%bc%d1%83%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b3%d0%b0-%d0%bd%d1%8f%d0%bc%d0%b0/

ноС групата за алтернативен рок„Ново5“сме приятели отдавна. BoyanNenkov
Hristo Vasilev
Plamen Balabanov
Stefan Todorov

https://troyanexpress.com/2018/08/03/%d0%b3%d1%80%d1%83%d0%bf%d0%b0-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be-5-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5/

Много харесвам стилът им и мисля,че е подходящ точно за тази любима моя местност“Лъка“. Тази местност е избрахме не случайно. Там  сме играли с моите приятели. Там мина моето детство.

Сцената и озвучаването ще бъдат  дело на Пламен Димитров от Rainbow musik.  Той е професионалист, с голям опит . Не случайно дует Ритон работят с него.

Искрено се надявам, че тази музикална проява няма да се проведе само един път. Идеята ми е да се надгражда и да стане традиция. Да чуем и музиканти от цяла България.

Финансово не е лесно.Справям се сама  колкото мога.  Оказа се,че за това събитие проявиха интерес  фирми от троянския край като  фирма „Калинел“, Керамика Ковачеви, къща за гости Станеви, мебели Симида. Благодарност към Биопрограма, която е водещ производител на чай, и е сред основните производители на пакетирани билки за аптечната мрежа в България.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

НА 4-ТИ АВГУСТ В 19.00ЧАСА!МЕСТНОСТТА ‘ЛЪКА“ В ДЕБНЕВО.

ДА СЕ НАСЛАДИМ НА МУЗИКАЛНИТЕ ИМПРОВИЗАЦИИ ПОД ЗВЕЗДИТЕ

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button