Духова музика“Заедно“ навърши 5 години

На днешният ден, 8-ми август, преди пет години се събраха ентусиасти от Младежкия духов оркестър Троян, обичащи музиката  в читалището в кв.Велчевско за да сформират състав от медни духови   и ударни инструменти. А-Б то  като музиканти  им дава Илиян Тодоров . Ръководител на състава  през 2013 бе  Бойко Ковачев   Последва смяна на ръководители – Тодор Евтимов и сега Николай Недялков . В момента участват  и ученици на Тотко Рогашки(Духов оркестър  Ловеч)

За тези изминали години  инструменталисти се смениха, но и Духова музика „Заедно“ продължава своя път напред . Много произведения имат в своя репертоар. Те са неизменна част от сватби, кръщенета , празници

На 10 август 2018 от 19.00часа момчетата ще празнуват своя рожден ден  на площада  пред НЧ“Наука -1870″ Троян.  И щом е рожден ден , трябва да има гости.

Чувствайте се поканени от тяхно име за да се повеселим и участваме в техния празник

Духова музика „Заедно“ се включва в благотворителната кампания за набиране на средства за нашия съгражданин Димитър Митев, който се нуждае от спешна операция. Нека покажем, че заедно сме по-добри. На концерта им ще бъде поставена кутия, която след това ще бъде предадена на Кмета на село Орешак.

Back to top button
Close