ОУ „Иван Хаджийски“ получи награда на „Про Култура“ за 2018 г.

ОУ „Иван Хаджийски“ получи награда на „Про Култура“ за 2018 г. Призът се връчва от Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт.

В категория „Основно училище“ Комитетът по номинациите определи като иновативни проектите „Музикално междучасие“ и Театрално студио „Фют“ на ОУ „Иван Хаджийски“ – Троян.

Критериите за оценка касаеха начинът, по който инициативата  допринася за разширяване на достъпа на младите хора до култура и по който се насърчава творческа им активност; постигнатите конкретни резултати; значението за развитието и реализацията на младите хора с различен социален статус; въздействието и устойчивостта на инициативата, приноса за развитие на партньорства, новаторството и вдъхновението.

Наградите връчи доц. д-р Момчил Георгиев, Генерален секретар на БАРОК. Tова стана на 10 август на сцената на Международен джаз фестивал Банско“.

ОУ „Иван Хаджийски“ получи покана за презентация на проекта „Музикално междучасие“ на VI-та Национална конференция „Достъп на младите хора до култура: предизвикателства пред образованието по изкуства”, която се проведе от 10-ти до 12-ти август в Банско.

Модератор на Конференция беше Диана Христозова – Програмен директор на Граждански институт.

Основна цел бе да се отвори пространство за национално отговорен разговор между всички участници в социалния диалог в областта на културата. Да се създаде благоприятна, насърчаваща и подкрепяща среда за приобщаване на младите хора към културата.

Конференцията и връчването на наградите бяха организирани по повод 12 август, обявен от ООН за Международeн ден на младежта.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button