Старт на волейбола в Троян!

На 20-и август се стартира нещо ново в град Троян – волейболен клуб. Във физкултурният салон на троянското СУ „Васил Левски“ се проведе среща на част от желаещите да станат част от проекта за отбор в града.

Събитието беше уважено от представители на Община Троян(Розалина Русенова-зам.-кмет), както и ентусиасти, които дойдоха с цел да помогнат с това, което е по силите им.

От страна на инициаторите присъстваше бъдещият треньор на тима – Анатоли Пенев, помагащият от организационна гледна точка Любомир Кирилов и легендата на българския волейбол и заставащ с името си – Христо Илиев. На събитието не успя да присъства обаче и далият първи импулс на идеята със своята статия Калоян Кюркчиев.

Своеобразният старт на тима започна с представяне на тримата присъстващи инициатори, а след това се обясни ясно дейността и целите, поставени за първия сезон на тима.

Идеята, която обявиха Анатоли Пенев, Любомир Кирилов и Христо Илиев, е за обиграване в първия сезон на юношеските формации за евентуално участие след това в първенството, както и стартиране, ако стигне времето със справяне с нужната документация.

Съобщено беше също, че в началото на септември мъжкото направление ще започне тренировки за стартиращия през октомври шампионат. Доайенът на българския волейбол – Христо Илиев, разясни на имащите желание да тренират за методиката, която ще се използва в отбора, за да ги увери, че троянският клуб ще работи със съвременен начин на обучение.

Сред присъстващите имаще и момчета от Ловеч, които изразиха желание да станат част от най-новия спортен проект в региона – волейболен клуб в Троян.

За повече информация във Фейсбук или ДА НАПРАВИМ ВОЛЕЙБОЛЕН КЛУБ В ТРОЯН

 

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button