БК „ЧАВДАР“ ТРОЯН ЗАПОЧВА СЕЗОНА С НОВИ ПОПЪЛНЕНИЯ В МЪЖКИЯ ОТБОР!

Чавдар Троян ще играе първия си мач за сезон 2018/2019 на 14 октомври 2018г.(допълнiтелно ще пишем  кой ще е първия съперник). Този ден Троян ще чества 150-тата си годишнина от обявяването му като град.

Отборът ще започне първенството с  нови играчи.  Това са: Ивайло Вучков, Михаил Танев, които идват от  “Атлетик “ София,  състезателя от Етър – Георги Павлов и  Денис Титов.   Радостната новина е, че Данаил Христов се завръща в троянския отбор , споделя Лъчезар Диков.

Останалите играчи са: Кирил Райков, Любомир Лилов, Ценко Наков, Габриел Йонков, Леонид Бажанов, Васил Найденов, Мартин Шкодров, Димитър Павлов.

Треньорът Лъчезар Диков коментира  пред  репортер на Троян Експрес, че включва много свежи сили.   Това са петима състезатели  от юношеския отбор.

Чавдар Троян ще играе заедно  с ИУ Варна, Черноморец Бургас и Шумен в Източна „А” група на Отборите във втора лига. В Западна „А” група са отборите на:  Атлетик София, Шампион 2006, Академик София, Рилски спортист-2, Видабаскет

Другата новост в републиканското първенството на мъжката „А” група е, че  ще се проведе по нов формат. Той ще включва 16 редовни кръга на разменено гостуване, баражи между третия и четвъртия в двете групи и плейофи.

Първият етап ще приключи на 2 декември. Заелите трето и четвърто място ще имат бараж на разменено гостуване и след това победителите от двете двойки играят още един на неутрален терен за оформянето на първа петица и втора четворка.

И в първа петица, и във втора четворка ще се играе на разменено гостуване, като вторият етап стартира на 13 януари и трябва да завърши на 3 март.

Новото този сезон ще бъдат плейофите в „А” група – мъже

Досега шампионът се определяше от мачовете в редовния сезон. Сега ще има четвъртфинални, полуфинални и финален плейоф, както и такъв за третото място. Сериите ще се играят до две победи от три срещи.

Тази година отборите в „А” група ще имат право да картотекират по двама чужденци, а от следващата ще има вече ограничение до един.

През сезон 2018/2019 в „А” група няма да играят още шампионът „БУБА баскетбол”, ЦСКА, „Балкан -2” и „Берое -2”.

От баскетболният клуб  ще участват в първенства  и отборите на Чавдар Троян (10)
Чавдар Троян (12), Чавдар Троян (14), Чавдар Троян (16), Чавдар Троян (19)

 Отборът и треньорския екип са си поставили по – високи цели този сезон. Да им пожелаем да имат повече точки в актива си  и да ги видим на по-високо стъпало в класирането.

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button