Благодаря Ви, приятели!

Дако Даков- запали казана, Донка Михайлова – кмет на Троян и Петко Пенков- председател на Общински съвет Троян

Благодаря Ви за прекрасната емоция! За настроението  за многото усмивки.

Български фестивал на сливата, Троян – Орешак 2018 приключи с концерт на Капанския ансамбъл и с тегленето на името за победителя от томболата.

Талантливото момче Преслав Калчев от Троян спечели ваучер за почивка за двама в хотел“Дива“ с.Чифлик. В село Орешак голямата Николина Чакардъкова пя  за гостите на селото и троянци.

Троян след Фестивала

И изведнъж стана много тихо и празно. Занаятчиите започнаха да прибират щандовете. Гостите дошли специално за Фестивала си тръгнаха с усмивка и доволни.

Група специално дошла от Русе за Фестивала на Сливата в Троян

Ева, Жана Бергендорф и Криско бяха причина троянския площад да събере рекордно много хора. Фолклорните състави от други области и община разтуптяха сърцата на публиката.

Вокална група ‘Фортисимо“ от Бургас накара малки и големи да замълчат и слушат със затаен дъх и само аплодисментите след изпълненията им ни нарушаваха насладата.
Марта Вачкова и Иван Звездев

Иван Звездев ни издаде някои тайни за кулинарното изкуство, провокиран от въпросите на невероятната Марта Вачкова. Тя и троянският майстор на ораторското изкуство Маргарита Мондешка бяха неповторим тандем като водещи.

Екипите на читалищата в Общината взеха дейно участите  в организацията на този популярен празник в Троян.
Доброволците

Сега  тук е момента да благодарим на основните „виновници“ този фестивал да събира все повече и повече посетители. Хотелиерите да са доволни, кулинарите  и занаятчиите също.

Кои са те?
Бабата на Преслав Ковачев получава наградата от томболата

Донка Михайлова – кмет на Троян, която не изпускаше нито за миг какво се случва. Заместничката й Розалина Русенова – прекрасен организатор и администратор, заедно с Иванка  Джабраилова- началник отдел в общината, Бисерка Петрова, Мария Милева, Диана Дренска, Тодор Комитов от ОКПР и Станислава Вачева – връзки с обществеността  на бщинската управа сътвориха чудесен празник с много музика  и танци. За перфектния звук се погрижиха озвучителят Калин Димитров и Петър  Аврамски, който бе  осветител. Доброволците и  тази година бяха неотменна част от събитието.

Милена Петкова дърворезба
Маргарита Хранова

В Орешак също екипът на Националното изложение на художествените занаяти  бяха организирали фестивала перфектно. Занаятчии, шекерджийница, рисунки за деца, и още много други  щандове имаше. Бабите бяха наготвили най-хубавите гозби.

Троян по време на Младежката вечер

Ще питате дали няма да критикувам? Не, няма. Защото няма нищо идеално на този свят. Може да е имало фалове или грешки, но ние не сме ги разбрали. Да се критикува е най- лесно . Но аз не желая, защото безгрешни хора няма! А критиката е несъгласие с нещо, което е много субективно. „На вкус и цвят, приятели няма“, и  това не значи че трябва да критикуваме.

Пожелавам им догодина, живи и здрави, да ни зарадват и отново изненадат!
БЛАГОДАРЯ ВИ, ПРИЯТЕЛИ!
Криско и публиката

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button