Отново награда за духова музика „Заедно“

Духова музика “Заедно“ при НЧ „Просвета“ от Троян спечели престижното трето място във второто издание на СЕВЕРОЗАПАДЕН ФЕСТИВАЛ НА ДУХОВАТА МУЗИКА в Берковица. Вторият фестивал на духовите музики – БДМ ФЕСТ събра хиляди на площад „Йордан Радичков“ в града под Ком. В него участваха 10 състава от страната и един – „Тимочки веселяци“, от град Зайчар, Сърбия.
Организаторите на фестивала са Берковската духова музика и Община Берковица по идея на кмета на Общината инж. Милчо Доцов, който твърдо е решен да го превърне в традиция за града.
Празникът на духовите оркестри започна с дефиле на всички оркестри, съобщават от общината. Първи свириха музикантите от младежкия духов оркестър на домакините. Специален гост е Руслан Мъйнов, прочутата Берковска духова музика и др. Фестивалът е с конкурсен характер и е част от програмата за Празника на града – 8 септември. Победителите от първо до трето място са получили награди – съответно 600, 500 и 400 лв., осигурени от общината. В него са участвали само състави до 12 души
Честито на троянската духова музика “Заедно“!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button