Две административни сгради в Троян са изцяло ремонтирани

Две общински административни сгради в Троян са изцяло ремонтирани по проект за повишаване на енергийната ефективност. Той е финансиран по оперативната програма „Региони в растеж“.  Със  заключителната пресконференция с кмета на Троян Донка Михайлова и ръководителя на проекта Полина Павлова бе финализиран  проектът  за  две значими общински административни сгради в Троян, по-известни като сградата на Данъчното и сградата на бившето БКС.

Сградите се намират на ул. „Г. С. Раковски“ 55 и ул. „Любен Каравелов“ 42″. Проектът е за близо 711 хиляди лева, от които 582 хиляди лева – европейско финансиране, близо 103 хиляди лева – национално съфинансиране, и 26 хиляди лева – от община Троян.

Инж. Полина Павлова коментира, че в сградите е направено топлинно изолиране на външните стени, на покрива и пода, сменена е дограмата, подменени или ремонтирани са инсталациите, обновени са вътрешните помещения, подобрен е достъпът за хора с увреждания.

Донка  Михайлова сподели ,че  в едната от сградите ще бъде обособен самостоятелен социален блок. В него ще има служители, които се занимават с проблемите на социалната политика и здравеопазването в общината, представители на Домашния социален патронаж. В този сектор ще работят и здравни медиатори.

„В сектора е и управлението на всички проекти, които община Троян успя да договори по европейски програми и които предлагат услугата „личен асистент“, „социален асистент“, „домашен помощник“. В обновените сгради ще бъде разположено и общинското предприятие „Комунални услуги“- добави кметът.

Гост на пресконференцията бе и заместник – управителя на Област Ловеч, Бойко Пъдарски  Присъстваха и други гости и участници в осъществяването на проекта.

Свързани статии

Back to top button