По време на протеста: нормална работа на МВР или репресия в Троян

Публикуваме резултът  от проверката в Троян заради видеото с арест на протестиращ в Троян, което предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Клипът е от блокадата  е на разклона за село Калейца.

Ето и самото видео:

По време на протеста: нормална работа на МВР или репресия

По време на протеста: нормална работа на МВР или репресияВидео с арест на протестиращ в Троян предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Клипът е от блокадата ,на разклона за село Калейца(Троян).Кадрите показват задържането на Мирослав Христов, блокирал с колата си едното платно на главния път. Твърди, че е арестуван по нареждане на началника на полицията в Троян.ГЛЕДАЙТЕ!….

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Вторник, 13 ноември 2018 г.

 

Кадрите показват задържането на Мирослав Христов, блокирал с колата си едното платно на главния път. Твърди, че е арестуван по нареждане на началника на полицията в Троян.

„Разпоредено му е на този водач да преустанови тези действия, той отказва, започва да се държи грубо с колегите. Впоследствие същият е задържан”, заяви началникът на охранителната полиция в Ловеч комисар Светослав Шишийски.

Бащата на арестувания е на друго мнение: „Изнервени от ситуацията, обърнаха се към нас по този начин – „Няма да ви търпим повече, почваме ви”, все едно, че ще ни разстрелват, едва ли не”.

Протестът не е бил заявен предварително, а проверка на самоличността е направена на гражданите, отказали да освободят пътя след час блокада, обясниха от полицията.

Вторият арестуван на протеста е неправоспособен водач. Съставени са общо три разпореждания и акт за липса на лични документи.

БТВ

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button