През последното денонощие снегорините не спряха

През последното денонощие снегопочистващите фирми работиха на територията на община Троян

През изминалото денонощие, след първия снеговалеж, 4 машини на ОП „Комунални услуги“ работиха от 03:00 ч. на територията на града. Цялата общинска пътна мрежа беше почистена. От териториите на населените места от общината почистване беше извършено в с. Шипково, предстои и на к.к. Беклемето.

В края на есента Община Троян проведе регулярните разговори и проверка за готовността за посрещане на зимния сезон. Всички фирми са в готовност, а както информирахме част от тях вече работят на терен.

Обезпечена е територията на всички населени места в общината, като на терен ще работят 9 фирми и общинското предприятие „Комунални услуги“.

С фирма „Агротехника“ АД има сключени договори за зимно поддържане и снегопочистване на улична мрежа за периода 2018-2019 и 2019-2020 г. за територията на: с. Балканец, с. Белиш, с. Гумощник, с. Дълбок дол, с. Калейца, с. Ломец, с. Орешак, с. Патрешко, с. Чифлик, с. Горно Трапе и с. Добродан или общо 118 км.

Богдан Пелтешки отговаря за почистването на общо 14 км. улична мрежа в с. Шипково. С ЕТ „Илия Николски“ са сключени договори за поддържане и снегопочистване на територии на с. Балабанско и с. Терзийско – общо 23 км. В с. Голяма Желязна и с. Старо село ще работи ЗП „Тодор Петков“ – за територия от 35 км. Беклемето (общо 3 км.) ще се почиства и поддържа от „ИЛКО“ ЕООД. ЗП Красимир Василев отговаря за поддържане и снегопочистване на територия от общо 26 км. в с. Борима и с. Врабево. Община Троян има сключен договор с „Всестранна Кооперация Единство“ за поддържане територия от общо 10 км. при с. Дебнево. Кметствата с. Бели Осъм и с. Черни Осъм отговарят за снегопочистването на техните територии. На териториите на гореспоменатите населени места ще работят общо22 машини.

109 км. общинска пътна мрежа ще поддържа „Пътприбор“ ООД, град София, с общо 5 снегопочистващи машини с гребла. Териториите ще бъдат обработвани с пясък и сол. Фирмата разполага и с грейдер.

Уличната мрежа в града се почиства от ОП „Комунални услуги“.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button