Моделът на управление на ГЕРБ е пагубен за България

„УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ ВИЖДАТ ОГРОМНИТЕ ПРОБЛЕМИ НА ХОРАТА В ДЪРЖАВАТА, А СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ЕДИНСТВЕНО ОТ СВОЯ СОБСТВЕН РЕЙТИНГ.“

Весела Лечева- петкратна световна и осем пъти европейска шампионка по спортна стрелба, депутат от БСП

„Ние искаме дебат в Народното събрание с документи и числа как може да се подобри положението на българите, но управляващите отказват такъв, затова сме пред вас да споделим виждането на партия БСП какво би трябвало да се промени в сегашния модел на управление. Моделът на управление на партия ГЕРБ е пагубен за България. 10 години вече няма никаква промяна. Един милион и 200 хиляди българи живеят под прага на бедността. А 80% от населението ни е  на прага на бедността. Всяка година България намалява с 45 000 души, които търсят препитание навън. Малките населени места са забравени. Вече са обезлюдени стотици села. А управляващите се интересуват единствено от своя собствен рейтинг.“ Това заяви депутатът от БСП Весела Лечева на дискусия по проблемите на страната ни с троянци на 5 декември в културно- информационния център в града.

На срещата присъстваха още депутатката от БСП от гр. Троян д-р Валентина Александрова и професор Румен Гечев. Те представиха пред троянци кои реално работещи политики могат да променят към по- добро   сегашното материално положение на българите и откъде да дойдат парите за това. Те посочиха кои са секторите, които трябва да бъдат подобрени, за да се развива нашата страна, а именно: здравеопазване, образование, икономика и демографска политика. „39 мерки сме заложили в алтернативния бюджет на БСП. Това са реални числа, политики и перспективи за младите хора. Ние предлагаме 6400лв.  за второ и трето дете, 640 лв. минимална заплата, както и семейно подоходно облагане.Ние предлагаме и преизчисляване на пенсиите. БСП винаги е била отговорна политическа сила и ние предлагаме работещи решения за българските граждани и българската икономика.“- заяви още Весела Лечева.

Професор Румен Гечев каза: „Проблемите в България с бедността са, защото от миналата година няма почти никакви външни инвестиции. Големите инвеститори панически бягат от България. В Румъния, която е на предпоследно място по икономически показатели в Евросъюза, за миналата година са открити 2800 чужди фирми. В България имаме повече вътрешни инвестиции. Но този растеж от 3,7% е нисък. Ние трябва да имаме най-малко 5,6% растеж , за да вървим напред. Според  мен нещата вървят към предсрочни парламентарни избори.“ Той допълни, че алтернативният бюджет на БСП е бил точно разчетен.Но управляващите са приели техния.

Д-р Валентина Александрова запозна присъстващите с проблемите на болниците и идеята на БСП да върне държавата в управлението, регулацията и контрола на здравеопазването в България. Нужно е да бъде гарантиран според Александрова достъпа на всеки до здравеопазване. Да се премахне търговския статут на държавните лечебни заведения и замяната му с нов статут, отговарящ на социалния характер на здравеопазването.

При препълнена зала и оживен интерес от страна на троянци премина дискусията с тримата депутати от БСП, които представиха новата визия за България.

Свързани статии

Back to top button