Полемика вместо протест

Слави или Станислав от с.Голец

Днес, 09.12.2018,  отново в  почивния ден на площад “Възраждане“ в Троян се бяха насъбрали неколцина протестиращи. Бяха колкото пръстите на ръцете.  За 6-ти пореден път или 5-та неделя, се бяха събрали  да изкажат своите искания за по балансиран живот. Българите да могат спокойно да почиват,  да ходят на море и др.

По-особеното бе, че имаше много недоволен гражданин . Слави  от Голец, живеещ в Орешак. Благодарение на когото недоволството премина към   търсене на  „Кой е  виновен за положението на народа“.

Слави започна с критиките към Община Троян в лицето на кмета Донка Михайлова, защо не присъствали на тези протести. Служителите на  МВР не спазвали законите и ред други обвинения се чуха от него.

Може би идеята му бе протеста да стане политически, но желанието му не се сбъдна.

Шепата хора се опитаха да му обяснят, че вината за живота на българите не е в държавните институции, а в самите нас(българите).

„Може да стои и да пие кафе по цял ден и от там да критикува, а не може да работи „  – каза Тихомира. Ваня Иванова(35год) предложи България да се раздели на кантони(като в Швейцария)  и всеки да си се управлява.

Така протестът вече не бе протест, а полемика между самите присъстващи.

Изказаха се и други мнения, но общото бе, че ако не се говори, никой няма да чуе.

Следващата неделя недоволните  от високите данъци, винетки , горива и други , отново ще изразят своите искания

Повече за днешното събитие може да видите във файла.

 

Пряко от 6-ия протест в Троян за по-добри условия за живот.

Пряко от 6-ия протест в Троян за по-добри условия за живот.Клипът някъде е без звук заради авторски права на песните, който се пускат. Моля, да бъдем извинение.

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Неделя, 9 декември 2018 г.

 

Тагове
Back to top button
Close