Борисов критикува съпартийците си!

Цветан Цветанов: "На местните избори трябва да покажем сила, идентичност и потенциал"!

При засилени мерки за сигурност елитът на ГЕРБ се събра на Национална среща в НДК. Форумът на управляващата партия ще определи стратегията за предстоящите избори за европейски парламент.

„Създадохме ГЕРБ, народът ни даваше доверие избор след избор. В голямата си част го защитихме“. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Националната предизборна среща на партията.

„В какви условия създадохме ГЕРБ – тогава опонентите ни бяха министри. Народът искаше да се отърве от Тройната коалиция, затова избраха нас“, припомни той.

„Направихме доста повече, отколкото една партия може да направи.

То беше лесно, защото преди нас не бяха правили нищо“, заяви Бойко Борисов и допълни, че хората бързо са забравили какво е направила партията, защото го е направила бързо.

Критики към съпартийците

„Обичам ви, но не е даденост това… БСП с тези провалени политици ни доближават, ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя, всеки да се огледа какво прави“, обеща лидерът на партията. Той поиска от министрите си да си защитават темите.

Често, според него, в парламента се внасят недогледани предложения от изпълнителната власт, които трябва да се поправят, но там е по-трудно.

Той не спести критики и към кметовете на ГЕРБ.

„Защо си мълчите, защо отвътре не се повдигнахте да се съпротивлявате, например за санирането“, упрекна той представителите си в местната власт. И предупреди, че ако не вземат мерки „да си прочистят къщичките по места“, рано или късно това ще „избие“ – „дали със суджук, или с други неща“, рано или късно ще рефлектира и върху цялата партия.

„Мълчите и за „Хемус“, както и за санирането“, не пропусна премиерът и автомагистралата, която е една от темите, по които БСП атакува ГЕРБ. Борисов съобщи, че намерението е през март по нея да бъдат направени поне пет първи копки.

„И вие, ако не си вземете мерки да си прочистите къщичките по места, рано или късно това ще избие, дали в суджук, дали в нещо друго и то ще падне върху партията и върху нас. Хората искат справедливост, хората не обичат елитарни партии, елитарни хора. Ние всяка душа, всеки човек трябва да го чуем, това, ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя“, заяви Борисов.

„Искат да ни съборят от власт,

те са борят за власт, ние искаме да направим живота на хората по-добър“, каза още министър-председателят, предаде Агенция „Фокус“.

„Всеки един трябва да се замисли, защо ни избраха преди 10 години, защо ни връщаха толкова пъти и къде е грешката. Трябва да си я поправим на мига“, допълни той.

По думите му най-корумпираните хора говорят за корупция в момента.

Тази година предстоят два избора –за Европарламент през май и за местни органи на властта през есента. ГЕРБ вече определи предизборния си щаб и определи председателя на парламентарната група и зам.-председател на партията Цветан Цветанов за негов председател, припомня NOVA.“На местните избори трябва да покажем сила, идентичност и потенциал“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.“Имаме реална възможност след местните избори да имаме кметове поне още в 30-40 общини“, допълни той и припомни, че ГЕРБ има 1727 общински съветници.“Това са хора, които могат да допринесат, за да покажем на хората какво сме направили. Убеден съм, че изборите и победата, която ще постигнем на европейските избори, ще ни даде възможност да говорим за местните“, заяви Цветанов.

В срещата на ГЕРБ участват близо 2000 души, които са народни представители, евродепутати, членове на областните и общинските ръководства на партията, кметове и представители на Общински съвети, както и министрите от квотата на ГЕРБ.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button