Екипът на „Рано в неделя“ отново ще разказва за традициите в Троян

Предаването „Рано в неделя“  на БНР  програма“Хоризонт“ посреща утрото на всеки  неделен ден  с много настроение и усмивка.То е  само българско  – от темите до музиката. На 14-ти октомври  2018г., Празника на Троян,  цялото предаване се излъчваше  от балканския град.

Екипът   този път е  решил да  запознае слушателите в утрешния ден(6-ти януари) с традициите по Йордановден или Богоявление – 6-ти януари в Троян. Ще чуете дали  обичаят в 150-годишния град  е както и на останалите места в България.  Какво мотивира младежите да скачат, колко време се готвят. И още любопитни факти за мъжкото хоро, което се провежда за трети път по инициатива на  Атанас Белевезлис(Докс Вокил), който 15 години живя в Германия със семейството си и се завърна в Троян да отгледа децата си  в България.

Още ще чуете за  Райко Терзийски – родопчанин,  живеещ в Троян. Защо неговата кабаайда ще  оглася Троян утре. И още много други факти..

Райко Терзийски
Райко Терзийски

Предаването започва в 5:30.  Включването от Троян на Йордановден  ще е малко след новините в 7:00ч (около 7:15) . Ще продължи до 7:25ч.

А от 10:30   ще се хвърля кръста в реката. Кой смелчага ще го грабне пръв? Ще разберете , ако гледате онлайн предаванията на сайта – във Фейсбук страницата ни.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button