ТРЕТИ НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „АЛБЕНА“

Кметство Врабево и НЧ „Христо Ботев – 2011“ във взаимодействие със Съюза на българските писатели, с подкрепата на Община Троян и фондация „Българска памет“ обявяват Трети национален конкурс за разказ, пресъздаващ женски образ в драматични сюжетни обстоятелства. В конкурса могат да участват творци, пишещи на български език, пълнолетни, които потвърждават авторството си с три имена, година на раждане, електронна поща или телефон.
Недвусмислено изискване е конкурсните произведения да не са публикувани предварително и да не превишава четири страници А4, размер 12 пункта. Изпращат се на електронен адрес konkurs.albena@abv.bg. в срок до 31 май 2019 г.
Жури в състав Никола Инджов, Владо Даверов и проф. Аксиния Джурова определя четирима лауреати и ги премира на основата на сумарен награден фонд от 2 000 лева.
И.К. „Световит“ ще издаде сборник с наградените и други, отличени в същия конкурс, разкази.
Резултатите от конкурса ще бъдат обявени през последната седмица на месец юни 2019 г. на сайта на кметство Врабево, а наградите се връчват на 29 юни в читалищния салон.
За допълнителна информация участниците могат да се обръщат на посочения по-горе електронен адрес или към координатора на конкурса Павел Боржуков, тлф. 0884339516.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button