ГЕРБ връща преференциите, започва процедура по избор на нова ЦИК

ГЕРБ ще възстанови по подходящия начин т.нар. преференциално гласуване

ГЕРБ ще възстанови по подходящия начин т.нар. преференциално гласуване. ГЕРБ е единствената партия, която се вслуша в гласа на 2,5 млн. гласоподаватели.

Първият закон, който внесохме, беше за чиста мажоритарна избирателна система. Ние сме единствената партия, която зачита мажоритарните избори. Всички други партии гласуваха против тази система. Страхът ги гони, защото при мажоритарни избори ГЕРБ ще има пълно мнозинство. Да се успокои българската общественост – преференциите остават“, категорично заяви Георги Марков.

„Новина номер две – ще се открие процедура по избор на нова Централна избирателна комисия, за да не се твърди, че са опорочени и фалшифицирани изборите. Ние още помним Костинброд“, добави той.

„Днес свиках ИК на ГЕРБ, вчера разговарях с колегата Цветан Цветанов и след заплахите, за да се запази кворума в парламента, приехме това решение. За съжаление, никой не отбелязва, че Обединени патриоти бяха главният инициатор на тези промени, а ДПС ги подкрепиха. Не искам по никакъв начин да остава отенък, че за нас изборните правила не влияят. В интерес на истината нека напомня – тази ЦИК и този Избирателен закон преди беше изцяло промотиран от Мая Манолова. Що за нахалство е сега това. Възложил съм на парламентарната група да се намерят всички законови методи и да се стартира процедура за нова ЦИК“, напомня премиерът Бойко Борисов.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button