21-годишен от троянското село Калейца е един от „героите“ в побоя в габровския магазин

Задържани са трима мъже за побой над продавач – консултант в магазин. Това съобщиха от ОДМВР – Габрово.

Сигналът е получен на 7 април в 22.20 часа. В магазин „2+2“ в на ул. „Николаевска“ №11 в същия град, три неизвестни лица от мъжки пол са нанесли побой на продавач – консултанта в магазина. Пострадалият служител е настанен за лечение в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ с лека телесна повреда, без опасност за живота. В РУ – габрово е образувано досъдебно производство.

От проведените действия е установено, че извършители на престъплението са 21-годишен жител на с. Калейца, общ. Троян, 30-годишен жител гр. г

Габрово, 20-годишен жител на с. Парчовци, общ. Габрово.

На лицата е наложена полицейска мярка „задържане за срок до 24 часа”.

В момента са откарани във Велико Търново

При засилена охрана на съдебната палата вчера спешно бяха гледани мерките им за неотклонение. Съдът ги остави за постоянно зад решетките, защото се оказаха криминално проявени, неграмотни и многократно осъждани.

Те са 2-ма братя и племенник

Йордан Асенов има завършен само V клас, а по-големият му брат – Петко, е абсолютно неграмотен. Племенникът Никола Монев пък има завършен VII клас, но не може да чете и пише.

Йордан, който е започнал боя, е извършил нападението в изпитателния срок на присъда от 2016 г., когато е осъден на 1 г. и 3 месеца условно за противозаконно отнемане на кола.

Петко Асенов също е неколкократно осъждан. Последната му присъда е от 2015 г. за кражба. Изтърпял е 8 месеца зад решетките и е освободен през пролетта на 2016 г. 20-годишният Никола е лежал за опит за грабеж като непълнолетен. Излязъл е през юни 2017 г. след година зад решетките.

Тримата отказали да дават обяснение пред разследващите, но охотно разказваха пред съда.

“Влязохме да си купим цигари. Вътре имаше момче – дразнихме се с него. Излязохме, аз му ударих шамар, после пак влязохме. Тогава дойде продавачът и ни каза да излезем. Той ме бутна в гърдите да изляза, иначе щял да ме удари. Започнахме да се бутаме и така започна боят. И Никола започна да го удря. Брат ми опитваше да ни разтърве”, разказа Йордан.

Всички твърдяха, че съжаляват. Йордан поиска да бъде пуснат, за да се грижи за баща си, който е с инсулт, и за майка си – с 3 инфаркта. Братът, който живее на друг адрес, поиска да го пуснат, за да не му отнемат 5-годишното дете. Двамата работят в сметосъбирането в Габрово.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button