Обявен е код „ЖЪЛТО“ за опасност от интензивни валежи

Обявен е код „ЖЪЛТО“ за опасност от интензивни валежи

Обстановката в област Ловеч към този момент е спокойна, в пълна координация работят институциите. Областният управител Ваня Събчева е в непрекъсната връзка с директора на ОД на МВР – Ловеч старши комисар Милен Маринов и РД ПБЗН, както и с председателя на Агенция Пътна инфраструктура Георги Терзийски. Снощи след краткотраен, но много обилен дъжд проблеми са възникнали в кв. Продимчец, където излязлата от коритото си бара вече е оттечена, след като наводни няколко къщи. Вода е заляла и път III-301 Ловеч – Левски в района на гр. Ловеч, част от републиканската пътна мрежа, който също вече е отводнен, а служители на МВР са отклонявали движението, за да не се допусне произшествие. Две коли и тежкотоварен автомобил са били закъсали, оказано е съдействие при освобождаването им от водната клопка.
Времето в областта е облачно, с превалявания от дъжд. Обявен е код „ЖЪЛТО“ за опасност от интензивни валежи. Пътните настилки са мокри. Затворени пътни участъци са: проходът Троян-Кърнаре е забранен за движение на МПС над 12 т., движението по път ІІ-35 Плевен – Троян, обходен път на гр. Ловеч от км 42+830 до км 44+390 е затворен поради ремонтни работи в тунел „Ловеч”.
В момента няма блокирани или аварирали превозни средства. Няма населени места без ток и вода, няма и наводнени населени места.
Според бюлетина на оперативния център през денонощието са подадени 5 сигнала за произшествия, които вече са ликвидирани:
– В 19:16 ч. РСПБЗН – Ловеч отводнява пътно платно в кв.“ Продимчец“;
– В 19:47 ч. РСПБЗН – Троян разчиства шахти на пътното платно на ул.“ Васил Левски“;
– В 20:25 ч. РСПБЗН – Троян отводнява къща на ул.“ Васил Левски“ № 467;
– В 20:28 ч. РСПБЗН – Ловеч отводнява , обезопасява и разчиства пътно платно и изтегля заляти автомобили вследствие на обилни дъждове в бул.“Освобождение“;
– В 21:36 ч. РСПБЗН – Троян отводнява двор на къща на ул.“ Васил Левски“ № 469.
След направена справка с Оперативния център /112/ на ОУ ПБЗН в Област Ловеч през изминалото денонощие нивата на реките са следните:
р. Осъм
при гр. Троян – 82 см.
Критичното ниво на реката в този участък е около 350см.
при гр. Ловеч – 116 см.
Критичното ниво на реката в този участък е около 350см.

р. Вит
при гр. Тетевен – 122 см.
Критичното ниво на реката в този участък е около 300см.
при с. Черни Вит – 68 см.
Критичното ниво на реката в този участък е около 190см.

През изминалото денонощие – Валежи в Ловеч – 61 л/кв.м.
Областният управител следи обстановката в областта.

Back to top button