Деца помагат на деца – видео

543 кг капачки ще бъдат предадени от името на троянци в София

Днес, присъствахме на едно мило събитие в Детска градина „Синчец“ Троян. Покани ни директорката на Виолета Маркова да запазим чрез видеоматериал  мига, когато  деца и възрастни предават събраните 25 туби с капачки на Милка Стаевска от Орешак.

По две деца от група на детското заведение  с охота бяха взели по една туба и носеха към буса на Милка . Качиха ги с усмивка на лицето. Личеше си гордостта от свършеното дело. Преди това им бяхме разказали как се събират капачките. Как се преработват. С голям интерес слушаха как разказва за малките бебчета директорката на градината, Виолета Маркова.

Тя също поясни пред камерата на Троян експрес, че цяла зима родители, деца, педагогически състав събират капачки, за което много им благодари. Обеща, че пак започват да събират, за есента. Децата  получиха грамота за дарение от „Капачки за бъдеще“, която залепиха на входната врата. Да я видят родителите им.

Възпитаничката на това детско заведение, сега вече зряла жена Милка Стаевска обясни,че се занимава с благотоворителност от много години. Това и е на сърцето и го прави. В момента върви  нейна кампания за Великденска помощ.

Изрази огромната благодарност към гражданите, детските заведения, училища, предприятия , които непрекъснато събират и подпомагат тази кауза. Каузата за  бебчетата, които да могат да оцелеят и да станат големи и умни деца. Също съобщи, че в буса , който ще пътува за София е препълнен с 543 кг. капачки, събрани от троянци. Утре сутринта те ще бъдат предадени в София на Националния стадион „Васил Левски“.  И отново започва събирането.

Досега са купени 8 кувьоза, подарени са още 2. Шест Общини бяха обрудвани с чисто нови кувьози, межди които и АГ отделението на МБАЛ в Троян.Днес гворихме и със старшата сестра отделението Йорданка Лалева, която каза,че все още не са го ползвали. досега се раждат бебчета над 3 кг и не необходимо да се ползва.

Нека припомним на читателите, че 25 капчки струват 1 ст. Нека сметнем колко броя  трябва да предадем  за да се закупи1 кувьоз, който струва между 14 –  20 000лв.

И така троянския дял заминава за София. Там ще бъдат предадени на големи фирми които ще ги преработят. От тях ще се произведат нови продукти. С парите  ще се закупят кувьози.

Фондацията „Капачки за бъдеще“ е от година и половина. Имат на 65 000 последователи. Тяхната цел е поне дванадесет кувьоза  бъдат Подарени за общински болници

Милка Стаевска ще откриете в Орешак. Обадете й се, не чакайте, ако имате количество  събрани капачки.

Тагове
Back to top button
Close