ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПЕСЕНТА НА БОЖИДАРА СИМЕОНОВА В BG MUSIC FESTIVAL

20 авторски нови български песни ще се борят за победа

BG Music Festival продължава своята мисия да даде зелена светлина на новата българска музика и възможност за изява на артисти в различни стилове. Организатори на BG MUSIC FESTIVAL са: Music Media Cluster, BG MUSIC CHANNEL и Oбщина Сандански.

Общо 20 нови български песни от кандидатствалите 154 ще се борят за победа в третото издание на най-успешния фестивал за нова авторска музика BG MUSIC FESTIVAL. Националният музикален форум ще се проведе на 7 и 8 юни в Летния театър на гр. Сандански.

В това издание ще участва Божидара Симеонова  от Троян с новата си песен, която се казва „Светът ти очаква”. Създадена е във връзка със завършването на средно образование (преди две години) на младата изпълнителка, която е и автор на музиката и аранжимента. В аранжимента участие са взели още и музикантите от Троян Пейо Пеев (барабани)  и Боян Ненков (китара) от „НОВО 5“.  Песента е в стил рок. Автор на текста е Лина Борджиева. На фестивала ще бъде дадена и награда на публиката, която награда ще бъде определена по електронен път. Може да се гласува всеки ден до 7 юни включително, когато е и самият конкурс на сцената на летния театър в Сандански.

Гласуване за песента : https://bgmusic.tv/chart/bg-music-festival-2019/.

Там ще чуете и самата песен, която е написана на еди дъх, споделя майката Божидара. „Написах  е за една нощ. Тя тъкмо завършваше и на мен ми бе леко. И стиховете сами дойдоха. Няма матури, няма изпитвания. Трябваше да има думите България и майка. И се получи.  Трябва да се чуе песента. Лека и жизнерадостна“, завърши поетесата

Аз също я чух и трябва да Ви кажа, че тази песен ще е хит. Чуйте я и гласувайте  за  нея. Може всеки ден по един път да се гласува от един IP адрес.

В тазгодишното издание на фестивала кандидатите ще се конкурират в три отделни категории: поп, рок, хип-хоп и R’n’B.

Първите награди във всяка от трите категории ще бъдат определени на база оценките на фестивалното жури, изградено от доказани авторитети в музикално-развлекателната индустрия.

За втора поредна година ще има награда на участниците. Всеки от тях ще има възможност да даде своя глас за един от останалите участници, независимо от категорията, като няма право да гласува за себе си. Освен тях ще бъдат връчени и останалите специални награди: на журналистическото жури, на телевизионните зрители, на публиката в Летния театър и на Кмета на Община Сандански.

В третото издание на BG MUSIC FESTIVAL – извън конкурсната програма – отново ще радват публиката едни от най-популярните имена от родната музикална сцена. На 7 юни на голямата сцена ще се качат рапърите от Murda Boyz, а веднага след тях ще се изяви младата певица DARA. На 8 юни Криско ще е в главната роля на шоуто в Летния театър на град Сандански.

Ето кои са финалистите в третото издание на BG Music Festival:

Категория поп:

1.      Bobby & Danny Levan

2.      MEIA

3.      NELS

4.      BOYANSKI

5.      Цвети Радойчева

6.      DOCCIYI, PLAMSKI & ALONEBEATS

7.      MINA

8.      Toshey

Категория рок:

1.      Richard

2.      ELEGANCE Trio &Николай Иванов

3.      Антифриз

4.      Божидара Симеонова

5.      Наталия Тенева

Категория хип-хоп и R’n’B:

1.      Rally Spassova

2.      Боби Ваклинов

3.      Kokolea

4.      Sookz  Ft. Chemshirov & Jordan S.

5.      THEO

6.      MADJUNA

7.      ИцоУ

 

Related Articles

Back to top button