Катастрофа на единствените светофари в Троян – обновена

Разказват очевидци

На  единствените светофари в Троян ученически автобус  и бус на Лео експрес   са се ударили поради  отнето предимство. Няма пострадали. 3 деца са били прегледани, един е оставен под наблюдение.    Децата са само с уплаха, по информация на ОД на МВР Ловеч.

Посетихме мястото на инцидента след като сиирджиите се бяха махнали за да поразпитаме тук – там.

Очевидец разказва, че ударът е бил много силен. Видимо част от дясната страна на микробуса на фирма „Нешев” е  била силно изкривена. Да, имало съвсем леко леко ранени, сред които – осмокласник с удар в главата.  Веднага са били откарани в ЦСМП(Бърза помощ) на  общинската болница. Само един  е   настанен там за лечение и наблюдение, съобщиха от МБАЛ ТРоян.

Но след удара между буса  на „Нешев“ и “ Лео експрес“  се е получила верижна реакция. Още две коли – частен автомобил и автомобил на съдебната институция (затворническа кола) са пострадали. Малкият дявол е бил.

Живущи и магазинерите на улицата споделиха съвсем откровено,   че са се уплашили от писъците на децата.

„Имало е и други удари, но сега децата пищяха страшно“, каза една от живущите. Нямаше светофар – катастрофи. Има светофар – пак катастрофи. Тия шофьори не си ли научиха Закона за движението на пътя. Бързат, не изчакват да светне зелената светлина. Тази катастрофа е аналог. Проблемът е, че  децата се уплашиха“, завърши очевидката

Според  други граждани вината е, че децата не са с колани.  Ако са спазили това правило може би по-леко щяха да понесат удара. Тук трябва да се обърне голямо внимание  и по училищата.

От ОД на МВР съобщиха, че са взети проби за алкохол и те са били отрицателни.  Но няма да има разследване.

На мястото на случилото се веднага отиде кмета на Общината Донка Михайлова. Тя написа за Троян Експрес

„Лека катастрофа на сфетофара на кръстовището на ул. “Христо Ботев” и “Радецки” с автобус, който транспортира ученици по линията Троян-Врабево от СУ “Климент Охридски”. Леко пострадали са четири ученика. Срещнах се лично с децата и с родителите. Децата са прегледани в Спешна помощ и вече пътуват към домовете си.“

От ОД на МВР съобщиха, че ситуацията е овладяна. Потвърдиха думите на кмета на Общината. Нормално е децата да са уплашени.

 

снимка: Троян 21

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button