Малки моми лазарки …в Троян – видео и галерия

Казват, че  денят си личи по утрото.  Да, така е. Още рано, рано днес, 20.04.2019 година,  по троянските улици се виждаха красиви моми облечени в лазарски костюми, с венци от цветя и пълни кошнички с яйчица (някои бяха и шоколадови).  Усещаше се, че е празник и ще има много усмивки и детски смях.

Времето също бе с организаторите на традиционния празник „Лазарица“ – сдружение „Българка и Община Троян.  Слънцето огря при вида на красивите троянски лазарки, които  изпълниха  и огласиха централния площад в Троян.

Малки и големи момичетата, облечени в красиви носии изпълняваха песни и стихчета за Лазаровден. Разказваха за обичая. Най-малките бяха по срамежливи, но пък обикаляха като манекенки да ги видят всички.  Но красивите водещи Стефани Лалева и Никол Илиева ги предразполагаха за да разказват. Имаше и арт работилница за украсяване на предмети .

Най-лазарки стана  Цвети Гечева – на 6,5 години. Деница Христова Маринова получи награда  за красива изработка на картина

Поздравление към лазарките и гражданите дошли на „Лазарица, 2019“ въпреки лошото време отправи кмета на Община Троян Донка Михайлова. Тя получи  красив букет от Сдружение „Българка “ по случай личния й празник днес.

Стефани и Никол с изпълненията си също допринесоха за празничното настроение

#Лазарица, 2019г в #Троян

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Събота, 20 април 2019 г.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button