Министър Красимир Вълчев очарован от Професионалната гимназия в Троян

Днес, ученици и учителския екип на ПГМЕ Т Троян  имаха среща с Министъра на Образованието Красимир Вълчев. Той беше посрещнат от ученички народни носии и традиционното пита с мед. Радка Бончевска разведе  Министър Вълчев из цялото училище. Показа кабинетите по физика, математика , история.

Заедно с останалите гости  – депутата Иван Миховски(който е възпитаник на ПГМЕТ), Ваня Събчева – областен управител, нейния заместник – Илиян Тодоров.

Министър Вълчев с голям интерес разгледа училището. След това имаше среща с учителите . Теодора Дудева, учителка по физика, разказа накратко, но точно и ясно за 54-годишната гимназия, за дуалното обучение, за специалностите, които се изучават.

Министър Вълчев обеща да  помогнат за ремонт на покриви, площадки.  Също така бе впечатлен от Интердисциплинарните уроци, които се провеждат в училището. Поясни, че сегашната тенденция в системата на образованието е именно  в създаване на интерактивен конструкт между дисциплините. Предложи да се проведе обмяна на опит с други училища в страната, където иновативните преподавателки от  ПГМЕТ да разкажат на техните си колеги.

Силно впечатление му направи факта и го отбеляза,че в троянската професионална гимназия се изучават дисциплини, които са необходими за местните фирми.  И завършващите  ще работя по професията си.

Поздрави целия педагогически екип за резултатите и поясни, че  такива гимназии са крайно необходими , за реализация на младите хора

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button