Невероятно шоу от музика, поезия и светлини в Троян!

На 8 април 2019г в бар – клуб ”Ривърсайд”  се проведе за пръв път в Троян Вечер на изкуствата, която събра на едно място много приятели на музиката и поезията и театъра

Вечерта започна с  музикална прелюдия изпълнена от тримата организатори Веско Ангелов, Дидо Дишев, Емил Ненковски и   с безценната помощ на Тереза Георгиева(експерт от Община Троян),  които дадоха старт на нещо ново и неправено досега в Троян. А именно разчупването на старите догми, че музика, театър и поезия  могат да се слушат и гледат само в салоните. Тази вечер видяхме как троянци се отпуснаха и затанцуваха на старите евъргрийни, руски песни , рокендрол. Видяхме как младежите от литературния кръжок  ”Орфей” на поетесата Лина Борджиева се почувстваха специални и щастливи, че техните творби бяха чути от много хора.

Изпълненията на Амория Маркова – клавир и Михаил Иванов – акустична китара грабнаха публиката с емоцията вложена в интерпретирането на незабравими мелодии.

Усмивките на уважили събитието бяха като “Дрес код”. Всички се радваха и реагираха от сърце на всяко едно изпълнение.  Те останаха без дъх след “Милиони рози”, популярни рокбалади, ” Поручик Калитин” др. парчета

Театралите от школа”Нюанси” не можаха да се  изявят поради заболяване на някои артисти. Но за сметка на това старите музиканти Емо, Веско и  Дидо спретнаха уникално музикално щоу. С истински инструменти. Китари и клавир. Хората се забавляваха истински. Всички се разтовариха от тежкия работен д

ен и спокойни се прибраха  по домовете си. Със спомена за тази чудна вечер.

А интериорът на бар – клуб “Ривърсайд” сякаш бе правен специално за тази вечер на изкуствата. Със загадъчни светлини в розово и  лилаво. Атмосферата бе уникална.

Емил Ненковски и приятели доста се притесняваха. Как ще тръгне, ще има ли хора? Как ще възприемат тази новост троянци?

Сега го казвам тук. Този проект на изкуствата ще има бъдеще и ще стане традиция, защото българите са зажаднели точно за такива прояви. Сетивата  се наслаждаваха на разкошния и галещ ухото звук. Нямаше усилени високоговорители. Децата от литературния кръжок накараха по-възрастните да се замислят какво е мястото на България в Европа, какво е любовта. Малки и големи танцуваха  под ритъма на рокендрол, кънтри и балади.

Мога смело да кажа, че на мен това страшно ми допадна. И въпреки, че  бях зад камерата усещах как леко по-леко се отървавам от напрежението. И на душата ми олекваше.
Затова искам да благодаря на тримата съидейници – Веско, Емил Нанковски и Дидо Дишев за страхотната вечер.Също така  собственика на “Ривърсайд” Николай Тодоров за прекрасната обстановка и затова, че прегърна тази идея.

Надявам се такива вечери да има по-често, както обещаха организаторите, за да можем да се отпускаме да танцуваме, попеем , и поразговорим .

Вече очаквам следващата вечер с нетърпение. И на Вас ще кажа.

По- долу ще видите и чуете сами какво НЕ сте преживяли за едно с нас.

 

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button