Очаквайте! Мащабна реконструкция на спасяването на Троянския манастир

На 5 май 2019  година от 12:00 часа отново ще станем свидетели  на мащабна реконструкция правена от НД „Традиция“ РК „34-ти пехотен троянски полк“ Априлци-Троян-Севлиево. Пред портите на троянския манастир  ще се върнем през онези дни на лето 1877 година, когато турските башибозуци са искали да  влезнат  и опожарят обителта, в която троянци са намирали покой.

По този повод се свързахме с Христо Йовчевски  за да ни издаде някои тайни.  Действието ще се разиграва пред вратите на манастира. За разлика от първата възстановка през 2015 година, тази година всички присъстващи ще могат да наблюдават какво се случва. Ще бъде отцепено движението. Ще има диктор, който да  обяснява  какво се случва. Този път освен четници, башибозуци  ще има и мирно население.  Освен престрелки ще има и ръкопашни боеве и схватки. Участващите в това събития ще са повече от 2015 година.  8 клуба ще вземат участие като Тетевен, Севлиево, Ловеч и Плевен и др., сподели родолюбецът.

Той още  подчерта, че това е съвместна инициатива на НД „Традиция“ РК „34-ти пехотен троянски полк“ Априлци-Троян-Севлиево и игумена на манастира Величкий епископ Сионий.
Няма да издаваме повече тайни. Елате в  неделя, 5-ти май  2019 година  пред Троянския манастир.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button