Топ 5 на най-добрите български покер играчи

В следващите редове ще си поговорим за петима българи.

Нали знаете онези филми, в които главният актьор влиза в някоя игрална зала, намираща се най-често в Лас Вегас, залага малка сума пари, оказва се, че печели и се превръща с милионер! В следващите редове ще си поговорим за петима българи. Нито един от тях не е актьор, не разчита на късмета и не играе единствено и само в Лас Вегас. Просто, защото всеки един от тях обикаля по целия свят. Те са лидери и в онлайн средите. Техните печалби са внушителни, а парите си изкарват със своя ум. Ще ви запознаем с едни от най-добрите български покер играчи. Всеки един от тях заслужено застава в тази класация.

Истината е, че те са станали това, което са, не разчитайки на късмета си. Във всеки един от турнирите, в които участват, взимат челни места. Непрестанно влагат време, труд и усилия в трупането на опит в тази сфера. Не случайно са стигнали до първите позиции не само на родна територия, но и в цял свят. Ако се интересувате от онлайн залози, покер и казино, можете да откриете детайлна информация в сайта Betenemy, където екип от специалисти събира всичко най-важно на едно място. Четейки прогнози, стратегии и професионално написани авторски ревюта, вие ще можете да развиете своето мислене в тази насока.

Нека започнем в обратен ред и така постепенно да стигнем и до номер едно в покер средите.

Румен Нанев

Снимка: Neil Stoddart, Pokernews

С натрупаните до момента над милион и 100 000 долара печалби, варненецът заема пето място в класацията. От 2011 година насам, той не пропуска нито година, в която не само да вземе участие в едни от най-големите покер турнири, но и успява да се представи доста подобаващо. Предвид неговата биография, можем да кажем, че в последните години е огромен фен на “World Series of Poker”. За изминалата 2018 година взима участие цели три пъти.

Вилиян Петлешков

Вилиян Петлешков
Снимка: Alin Ivanov, Pokernews

Запознайте се с едно от големите и уважавани имена в покер средите не само у нас, но и по света. Вилиян е известен с прякора си “Мозъка”. Той не случайно му е даден. Пловдивчанинът се слави със своя хъс и последователност. За него няма значение коя е държавата и дори континентът, стига да си е набелязал съответния покер турнир. А истината е, че Петлешков не обича да пропуска възможности. Благодарение на острия си ум, българинът може да се похвали с близо милион и четиристотин хиляди долара.

Симеон Найденов

Симеон Найденов
Снимка: Pokernews

Продължаваме със Симеон Найденов. Toй се включва редовно както в турнири на живо, така и в онлайн пространството. Със своите умения натрупва в активите си над 2 и половина милиона долара. Симеон приема покера не просто като забавление, но и като професия. Ето защо напълно основателно, впускайки се към Световния покер турнир в Лос Анджелис, българинът завоюва престижната втора позиция. Този и всичките му останали успехи на покер сцената му спечелват бронзовото трето място в нашата класация.

Атанас Георгиев

Атанас Георгиев
Снимка: Pokernews

Ако погледнем към европейската покер арена, наред с другите големи имена, ще срещнем и това на Атанас Георгиев. В последните няколко години той сякаш си е дал почивка, защото не е сред най-активните. Това обаче не променя фактите, а именно че българинът има в колекцията си многобройни печалби от големи турнири и събития като EPT, Unibet Open и WPT.

Димитър Данчев

Димитър Данчев
Снимка: Jayne Furman, Pokernews

Първото място се дава на Димитър Данчев, който има близо десет години опит, натрупани над 4 милиона долара и оставя внушителна следа в покер средите. Той запазва похвално хладнокръвие, дори когато ситуацията в играта не се развива по план. Умело успява да вземе нещата в свои ръце и да обърне всичко в своя полза. С блестящ ум, брилянтна стратегия и игра, пловдивчанинът се нарежда като номер едно сред българските покер играчи и не само.

Ивайло Тодоров

Системен и Уеб администратор и фотограф на медията.
Back to top button