Тенденция

България намери таланта от Троян

Белослава: "Ако спечеля ще даря парите за лечение на онкоболни"

В съботния ден пловдивския Дом на културата „Борис Христов“  в Пловдив се оказа тесен  за многото  желаещи да покажат своя талант на втория етап на  кастингите  на „България търси талант“.

Свързани статии

В лудницата от хора се забелязваха гимнастички, джаз балет, една страхотна певица от Смолян с красива родопска носия, фокусници, певци, инструментални групи.

Измежду тях бе и троянското славейче от Частна формация „Руслана – Сава Попсавов“ 15 – годишната Белослава Петкова.  Формацията се ръководи от мен, Руслана Попсавова. Музикален педагог съм на Белла от 6 години. През тези години  минахме   много трудности. Но  успяхме да достигнем до етапа в който решихме да опитаме късмета.

Регистрирахме се и зачакахме за интервюто преди кастинга. Оказа се, че в екипа на „България търси талант“ е Светлана  Иванова. Не и запомних фамилното име от радост, защото се оказа, че е троянка. Работи от 7 години в БТВ. Побъбрихме си доволно. Тя научаваше новините именно от Троян експрес( бях особено доволна). Светът е малък.  Ние троянци сме навсякъде.

Дойде време за  интервюто. Въпросите, които зададоха  развълнуваха певицата. Имаше малко сълзи, защото  Белла се разчувства, когато каза, че ако спечели  наградата ще я дари  лечение на Онкоболни.  Майката на приятеля й   и нейна роднина са  починали от тази коварна болест. Разказа за семейството си.. Сподели, че е ученичка в ПГМЕТ Троян.

Зачакахме да дойде реда ни.  Не ни беше скучно обаче. Имаше доста интересни моменти в салона. Танци, песни. Всеки репетираше или замечтано очакваше своя ред

Влязохме  в залата , където се провеждаше кастинга и Белослава забрави за притеснението. Запя с пълен глас. Бяхме приготвили една автентична народна песен „Руска си вода налива“, две –  обработен фолклор. Имахме подготвена  и една балада. Изпълнението на „Несбъдната мечта“ буквално взриви журито. Толкова прочуствено изпълнение.

Разделихме се с приветливото жури и си обещахме да се срещнем пак през месец юли.

Можехме вече да отдъхнем. Поразходихме се из Пловдив и с отлично настроение се прибрахме в Троян.

Сега започнахме отново репетиции. Нови песни в нови жанрове. И чакаме месец юли…И много изненади.

Пожелаваме си успех и много късмет!

Формацията е създадена през 2013 година. Първоначално беше като структура към  ФА“ТРаяна“ -„Фолклорни звънчета“.  Имаше доста деца, но с времето подрастващите подпомогнати от родителите си се ориентараха в друг вид занимание.  И така  се появи формацията. Реших да я създам за да продължа делото на баща ми (Сава Попсавов)  като музикант. Дано успеем и по-нататък

И така очаквайте продължение

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button