Ден на самоуправлението по троянски училища

8 май – денят на самоуправлението в Професионалната гимназия

Ученици стават учители, макар и в рамките на един работен ден. Директорът – Радка Бончевска-Атанасова сдаде властта на Йордан Ментов от 10 клас; заместник-директорите Милена Иванова и инж. Богдан Койновски – на Христина Грънчарова от 9 клас и Мариян Гадевски от 11 клас.

Позицията на технически секретар бе отнета от Станка Субашка-Колева и дадена на Памела Стоянова от 9 клас. Строгият педагогически съветник – Иван Иванов отстъпи поста си на Памела Мачковска от 9 клас, която още в 8.10 часа трябваше да се справя с първия възникнал казус.

Даниела Кънчевска и Поли Димитрова поеха задълженията на счетоводителите с ентусиазъм. Всеки преподавател се сдоби със заместник – ученик, който преподаде урока и организира учебния час.

Не остана без заместници и помощния персонал. За хигиената на училището се грижиха Радослава Славчева, Христина Петкова и Християна Славчева – 9 клас.

Инициативата се провежда традиционно по повод празника на училището – 8 май и Деня на Европа – 9 май.

Учениците останаха доволни от изпълнените роли. Освен забавлението, те получиха и реална представа за предизвикателствата на професиите в училище.

В ОУ“Иван Хаджийски“ инициативата поеха петокласниците под ръководството на класния им ръководител Богдана Христова.

Учениците заеха местата на своите учители, на част от административния и на помощния персонал.

В Деня на самоуправлението директори бяха Мирела Минкова и Емили Луканова.

Петър Игнатов влезе в ролята на учител по български език и литература, по информационни технологии преподаваше цял екип: Свеломир Латовски, Мартин Рушидов, Ивет Ганкова и Виктория Цочева.

В първи клас учители на най-малките бяха Симона Панамска и Теодора Славкова.

Светослав Николов преподаде урока по технологии и предприемачество.

Помощник на медицинското лице беше Калоян Зеленгоров, а в столовата помагаха двама – Любомир Ангелов и Светломир Латовски.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button