Изабела Христова – бронзов медал от Републиканското по борба

Изабела Христова - бронзов медал от Републиканското по борба
Отборно – бронзов медал от Републиканското по борба

Четирикратната републиканска шампионка по самбо и джудо Изабела Христова на 30.05.2019 година добави към кошницата с медали и бронз от държавния лично-отборен шампионат по свободна борба във Враца за жени до 59 кг

„Участваха 8 състезателки, все добри. Беше много трудно. Аз изиграх 4 срещи.  В последната среща за 3 -то и 4- то място победих.“, разказва за Троян Експрес троянското момиче. Това ми е първо състезание по свободна борба.  Реших да опитам. „Риск печели – риск губи“, но аз спечелих бронза, споделя Изабела.

Отборът на Националната спортна академия по свободна борба спечели третото място в класирането по тимове.

Домакин на републиканското първенство бе отборът „Ботев 93“ от Враца   Състезанието се проведе в залата на ПМГ „Акад. Иван Ценов“ в града Двубоите се водиха на три тепиха и ще продължат до събота.
117 състезатели от 28 клуба се впуснаха в битка за медалите. Сред участниците са състезатели от Бургас, Велико Търново, Горна Оряховица, Пловдив, Сливен, София и редица други градове от цяла България. Най-много регистрирани състезатели има в категория до 70 килограма – 20 души, а най-малко при 74 кг и 92 кг – по 7 борци. Именно само в тези две теглови категории заради броят на участниците схемата няма да е осминафинали, четвъртфинали, полуфинали и финал (както и репешажи), а ще на кръгове с точкова система за достигане до директните срещи за медали.
В петък са елиминациите в класическата борба, а събота са финалите в класическата.

Да пожелаем още успехи в спорта на Изабела! И винаги да доказва троянския, балканджийския характер

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button