Изборната вечер – пряко от Брюксел

Цялата изборна вечер от Парламента в Брюксел, която ще бъде предавана на живо от аудиовизуалните служби на ЕП.

Живото предаване включва резултати, изказвания, прес конференции и е насочено предимно към  журналистите, които ще отразяват изборната вечер от ЕП в Брюксел.  Поради тази причина езиците, на които ще се излъчва са по-ограничен брой: английски, френски, немски, холандски, италиански, испански и полски.  Живото излъчване ще започне автоматично, без да е необходимо презареждане на страницата. За да промени езика, на който се излъчва събитието, потребителят трябва сам да избере един от наличните езици.

ДАННИ от 2019 г:

Пълненето на сайта с данни от изборите през 2019 г. ще започне към 19 ч българско време на 26 май. Графикът на публикуване на информация на сайта може да намерите прикачен към имейла като са възможни промени в типа резултати по държави (например прогноза или официален временен резултат), но часовете остават едни и същи.

– Първите национални прогнози (от Австрия, Кипър, Германия, Гърция, Ирландия, Малта, Холандия) да бъдат качени и публикувани в 19:00 ч.

– Следващите са в 20:00 ч – България, Хърватия и след това в 21 ч – Франция, Дания, Испания, като ще продължат да постъпват и по-късно.

Националните резултати може да се следят тук: https://rezultati-izbori.eu/nachionalni-rezultati-pregled/

 

Първите обобщени прогнози за ЕС ще излязат в 21:15 ч. и ще представят разпределението на местата в бъдещия ЕП във формата на пленарна зала. Прогнозите ще бъдат актуализирани още два пъти: в 22:15 и в 00:15 (27 май).

 

Първи прогнозни резултати за ЕП ще бъдат публикувани в 1:15 бг време (27 май).

 

График за публикуване на данните от изборите на сайта https://rezultati-izbori.eu/:

 

Свързани статии

Back to top button