Малките футболисти на Чавдар Троян ще участват в международен турнир

На 24 и 25 Май в красивия старопланински град Тетевен за четвърта поредна година ще бъде проведен международния турнир по футбол за деца „За купата на Кмета на Тетевен“. Вече три години подред Община Тетевен, по случай традиционните майски празници в града, провежда турнир по футбол за деца в категориите Футбол 5 и Футбол 7.

В него вземат участие и футболистите на Чавдар Троян – футбол 5 и 7. Техни съперници  ще са домакините от Бенковски Тетевен; Левски София; Хебър Пазарджик; Национал София; Радовиш Македония; Ботев Враца и ФК Севлиево

Мероприятието ще бъде открито в 9.30 ч. на ст. Георги Бенковски в гр. Тетевен от патрона на турнира Кмета на Община Тетевен Д-р Мадлена Бояджиева и бившия националния селекционер и бъдещ старши треньор на Левски София Петър Хубчев. Отборите ще бъдат разделени в две групи и ще изиграят срещите от групите на два терена на 24 Май, турнирът ще завърши с елеминационна фаза и награждаване на младите участници на 25 Май.

През 2017 г. участие с по две възрастови групи Футбол 5 и Футбол 7 взеха детско-юношеските школи на домакините от Бенковски Тетевен; Славия София; Литекс Ловеч и Етър Велико Търново, като шампиони станаха младите футболисти от Търново. През 2018 г. турнирът беше в категорията Футбол 7, като участие взеха осем от най-силните школи в България – ЦСКА – София; Бенковски – Тетевен; Национал – София; Локомотив – Горна Оряховица; Ботев – Враца; Славия – София; Литекс – Ловеч и Етър – Велико Търново. Шампиони станаха децата на ЦСКА, побеждавайки на финала миналогодишните първенци от Етър – Велико Търново.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button