Милена Добрева и „Фортисимо“- най-добрите

"Фортисимо" е ансамбъл на годината

 Милена Добрева и „Фортисимо“са най-добрите съобщи БНР за Троян експрес

„Благодарим на цялото общество, което е гласувало за нас и се надявам да оправдаем доверието на нашите слушатели. Дай Боже да продължим да се развиваме качествено и да прославяме България достойно.“

Това каза диригентката на бургаската група „Фортисимо“,  по време на награждаването им като „Вокална група за 2018“.
„Фортисимо“, която гостува в Троян миналата есен.   Групата  от създаването си (2016) и досега печели върховете – две световни титли, „БУРГ“на годината , сега наградата „Алегро Виваче“
Бургаският ансамбъл с диригент Милена Добрева получи най-високия резултат от гласуването на публиката. Отличието им беше връчено по време на галаконцерт в зала „България“ от Славил Димитров, председател на Българския хоров съюз.

Призът „Музикант на 2018 година“ получи диригентът Найден Тодоров. Директорът на Софийската филхармония спечели статуетката за втори път след 2012 г.

В останалите категории бяха отличени: диригентът Георги Димитров; солистката на Софийската опера Габриела Георгиева, оперетният артист и режисьор Александър Мутафчийски, младата пианистка Мила Михова, кавалджията Недялко Недялков.

Кварто квартет и Вая денс студио спечелиха в категория „Музикален проект на годината“

За трети път беше обявена и специалната награда „Олга Камбурова“ в подкрепа на младите таланти – първите си студийни записи в БНР ще направи  тромпетистът Георги Грозев от Пловдив.

снимка : Ивайло ПЕЕВ

Източник
по материали на БНР

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button