Тенденция

Прочетете! Позицията на кмета на Община Троян Донка Михайлова по казуса Чифлик

Циркът продължава, клоунът е неподходящ

На проведената днес редовна месечна пресконференция, кметът на Община Троян Донка Михайлова направи официално изявление  относно помията , която се излива от няколко дена върху имиджа на Троян, Чифлик, върху нея самата.

Нека припомним, че циркът наречен „Чифлик“ е от 2 години. Но тази година се разгоря с пълен огън. Двама собственика на хотели  на всеослушание се хвалят, как работят без питейна вода.   Те обвиняват Община Троян и кмета на Донка Михайлова в корупция, безотговорност и тем подобни.

Апогеят им бе платения репортаж от журналиста Христо Гешов , който се прави на инвеститор, шпионин за да изкопчи истината. Той причакваше с тръбата Донка Михайлова, за интервю. Но нали разбирате, че журналист не постъпва така.

След като и този опит за унижаване имиджа на Троян, Чифлик и на Михайлова не успя циркаджийските номера продължиха

Започна филм за отвличането на Гешов заради казуса за частното Ви К в Троян. Само че не бяха обмислени добре ходовете. МВР не знае и не писа нищо за такъв вид отвличания и национално издирване на младеж

Очакваме отговор  от МВР  по въпросът за Христо Гешов.

Донка Михайлова е доста търпелив човек, но в крайна сметка всичко си има своите граници Затова тя пожела да излезе с ясна и точна позиция относно този предизборен цирк

Може  да се окаже,че някой има сметка Вилна зона „Чифлик“ да не съществува. Хотели и къщи за гости да се продадат на безценица.

Но това са само версии. Времето ще покаже.

Но е добре да вникнем в позицията на Михайлова. Това не е само писание,  а изказ на  мнение, на човек, който държи за Троян, Чифлик и общината. Тази позиция припокрива мислите и на болшинството трезвомислещи хора.

„В последните няколко дни Чифлик отново беше в центъра на медийното пространство. Казаха се много неистини, изрекоха се много лъжи. Главно към мен. Но косвено и към Чифлик, което е по-важно. Никога не си позволих да кажа лоша дума за хотел в курорта, защото считам, че моя отговорност е да браня имиджа на всички инвеститори, въпреки гнусните лъжи и алогичното поведение на собствениците на два от хотелите там. Много хора ме критикуват, че не реагирам, че позволявам на непочтени хора да се упражняват върху личното ми достойнство. Ще продължа да го правя, защото мисля, че да си кмет означава да поставяш интересите на общността над личното си его. В тази връзка ще коментирам само два въпроса, които считам, че са важни за жителите на общината:

ПЪРВО: Насажда се усещането, че някой има интерес от съсипването на курорта, вероятно за да постигне ниска цена на базите там. Как иначе можем да си обясним поведението на два от хотелите, представящи се за сдружение, които полагат последователни усилия за компроментиране на имиджа на курорта? Няма логика в това тези хотели да обясняват на клиентите си публично, че работят без питейна вода в противоречие с условията, при които са били въведени в експлоатация много преди аз да стана кмет. А как всъщност работят двата хотела повече от година без питейна вода? Институциите, които са призвани да контролират това, не дават отговор на въпроса. Кой затвори хотел „Веника Палас“, приютил хора останали без покрив при пожара на „Балкан“? Как така за 24 часа оплакване на клиенти, излъчено по телевизията, предизвика буря в Парламента, реакция на Министър и затваряне на хотела? Кога това се е случвало в България?

ВТОРО: Става дума за типична проява на черен политически ПР от най-лоша проба. Няма да коментирам смешни сценарии за заплашвани и отвлечени „журналисти“, но ще поставя въпроси. Ако тази кампания не е политическа и предизборна поръчка защо никой не потърси позиция на собственика на ВиК дружеството – Общинския съвет и на Общинското ВиК дружество? Как така в кампанията се оказват народни представители, държавни служители, призвани да работят за авторитета на областта, ПР на кмет от съседен град? Троянци наблюдаваха подобен сценарий в предните местни избори. Резултатът от тази кампания също видяха всички.

Темите, които поставям не са приятни. Но е нужно да противостоим на злонамереността и желанието за бързи и лесни печалби и политически победи на територията на Общината. За да не губим посоката и да не позволяваме на шепа безотговорни хора да съсипват без капка свян и достойнство създаденото с много усилия от съгражданите ни. Защото предстоящите избори ще отминат, печалбарите ще се снишат. Но Троян и Чифлик остават и ние ще продължим да живеем в тях.

 

Донка Михайлова“

Ние изпратихме  писмо и  до  Комисия за противодействие на корупцията с няколко въпроса. Оказва се, че в Община Троян  е нямало проверка от страна на тази комисия

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button