Рекорден брой посетители на Седмия международен фестивал на занаятите в Орешак

Днес, 04.05.2019 година , бяхме свидетели на едно прекрасно пътешествие през културите на  Индия, Русия,   Обединени арабски емирства, Сърбия, Турция, Китай и др. в Националното изложение в Орешак.

Рекорден брой посетители на Седмия международен фестивал на занаятите в Орешак
Рекорден брой посетители на Седмия международен фестивал на занаятите в Орешак

Рекорден брой  троянци  и гости на  града бяха дошли да отморят  в НИЗХИ.   Всички с голям и интерес наблюдаваха демонстрациите на занаятите на различните държави. Опитаха от вкусотийките приготвени от гостите. Насладиха се на танците на  фолклорен състав “ Магия“ от Ловеч. Аплодираха много силно децата от вокална група „ДОМИСОЛАРЕЙКО“  от руския център в София.Рекорден брой посетители на Седмия международен фестивал на занаятите в Орешак

Певец от Китайската делегация изпя типична опера на гостите. Много голям интерес предизвика танците на магьосникът, който сменяше маската  на лицето  светкавично.

Кулинарните изкушения бяха страшно много. От руската пирожка до пикантния ориз на Обединените арабски емирства.Орешак

Децата бяха най-щастливи. Те обикаляха безспирно от  щанд на щанд и потропваха с крачета  на танците.  Родителите им пък пробваха руски носии и индийските тоги . Рисуваха на вода, подреждаха дребни фигурки и др.

Официалните лица по покана на Донка Михайлова и Величкий  епископ Сионий  посетиха Троянския манастир.

Всичко от днешния ден ще намерите на страницата  ни   във Фейсбук

 

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button