Сърчице и в Троян

Обещано - изпълнено!

Община Троян се включи в кампанията „Капачки за бъдеще“ за втори път, чрез служителите в администрацията, които събират пластмасови капачки, само година след първото участие в кампанията. Радостната новина през настоящата кампания бе, че един от кувьозите беше дарен именно в троянската болница в началото на месец март

Сърчице и в Троян
Всички заедно пред 5-я кувьоз
Сърчице и в Троян
По време на монтажа
Сърчице и в Троян
Сърчице и в Троян
Сърчице и в Троян
Сърчице и в Троян

Кметът на Общината Донка Михайлова и управителят на общинската болница д-р Бамбов   се срещнаха с представителите на фондацията, за да изразят своята благодарност. Тогава Михайлова пое ангажимент за по-нататъшно съдействие на кампанията, като обеща в центъра на града да бъде поставен специален съд за събиране на капачки.

Вече е факт специалния съд. Той е във формата на сърчице и поставен точно пред Информационно-Културен център в града. В близост до детския кът.

Изработката е на Христо Креклешки.

Сърчице и в Троян
Сърчице и в Троян

В съдът има  вече капачки изсипани от нетърпеливи граждани.

Сърчице и в Троян
Сърчице и в Троян

Нека припомним , че на 13.04. 19-та  Малки и големи разтоварваха чували, чанти и пластмасови туби пълни с милиони капачки, които са събирали през цялата година на Националния стадион „Васил Левски“. Тяхното дарение отново ще отиде за закупуването на кувьоз за болница в малък град, предаде   тогава троянката Милка Стаевска. Тя е  един от пунковете в Община Троян и по-точно Орешак, където могат да се предават капачки.  „За 15 минути бяха напълнени 2 огромни  контейнера. След като бяхме предали нашите 543 .40кг капачки бяха пълни 3 контейнера и  камион. Тази кампания е най-силната досега. Мартина и Лазар очакват да с съберат между  35 и 40 тона, но аз мисля,че ще са повече“, разказва Милка. Но тогава сбяха  събрани “ ЧУТОВНИТЕ 52 (!!!) ТОНА“ .Това обаче е само за София. Или ДВА (2) ПЪТИ ПОВЕЧЕ от предната  кампания  септември 2018г.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button