Тенденция

Страхотен успех за троянски футболисти на Международен турнир в Тетевен

Максим Минков - най-комплексен играч

На 24 и 25 Май в красивия старопланински град Тетевен за четвърта поредна година се проведе международния турнир по футбол за деца „За купата на Кмета на Тетевен“. Вече три години подред Община Тетевен, по случай традиционните майски празници в града, провежда турнир по футбол за деца в категориите Футбол 5 и Футбол 7.

Страхотен успех за троянски футболисти на Международен турнир в Тетевен
Максим Минков бе награден от кмета на Община Тетевен за най-комплексен играч

В него взеха участие и футболистите на Чавдар Троян – футбол 5 и 7. Техни съперници  в предварителните групи бяха домакините от Бенковски Тетевен; Радовиш Македония и Ботев Враца.

Левски София; Хебър Пазарджик; Национал София; и ФК Севлиево бяха в другата предварителна група.

Троянчетата спечелиха 2 мача в предварителните срещи – Бенковски (Тетевен)-6:1 и Радовиш (Македония) 2-1. От отборът  на Ботев (Враца) загубиха с 2:6. Те извоюваха второто място в групата и играха с първият от А група , отборът на „Левски“ София. Загубиха мача с 1:5. „Играта бе добра, но явно нашите момчета не могат да преодолеят психологическата бариера, че играят със силен съперник. Имахме златен шанс да поведем. Не успяхме да реализираме стопроцентов  гол. Левски поведоха с 3:0, ние отбелязахме почетния гол, но дотам. Столичани вкараха още 2 гола. Мачът завърши 5:1 за софиянчетата.“, разказа Митко Колев -президент на ФК“Чавдар“Троян.Страхотен успех за троянски футболисти на Международен турнир в Тетевен

Чавдарци играха за 3-то и 4-то място с отбора на Ботев Враца. Но явно преумората си оказа влияние и загубихме. „Добре започнахме мача, вкарахме 2 гола, но врачани се амбицираха и попариха нашия вратар шест пъти.“, продължи Колев.  „Максим Минков бе награден за най-комплексен играч.“, завършва треньорът на децата.

Купата спечели отборът на „Хебър “ Пазарджик след тежък двубой с отбора на „Левски“ София

Страхотен успех за троянски футболисти на Международен турнир в Тетевен
Купата е в ръцете на Хебър Пазарджик

Ръководството на футболен клуб ‘Чавдар“ Троян благодари на „Калинел“ ЕООД и лично на инж.Марин Радевски за поредното спонстворство. Благодарение на финансовата помощ троянските футболисти участваха в турнира. Беше осигурена нощувка, храна и разбира се транспорта

Снимките са на Цветелина Конишева  и Община Тетевен

Свързани статии

Back to top button