Тенденция

Троян с двама кметове

Продължава инициативата на Община Троян – „Кмет за един ден“

Традиционно тя се провежда на 9 май – Ден на Европа. Младите троянции – Христо Христов, Ния Чонова, Айджан Салиева, Христин Гатев и Боян Томов Мислиев ще ръководят администрацията за един ден.

Троян с двама кметове
Ния Чонова -кмет за един ден

Единадесетокласничката Ния Чонова от  СУ „Св. Климент Охридски“  е заместничка Донка Михайлова. Тя е с профил „Информатика“ с интензивно изучаване на английски език. От три години е активен участник в клуб „Дебати“

 

 

 

Троян с двама кметове
Христо Христов-Заместник-кметът на общината по „Бюджет, финанси и общинска собственост“

Христо Христов е в 12 клас в СУ „Васил Левски“, гр. Троян. Той има две втори места в състезания по математика и е дългогодишен организатор на всички училищни мероприятия. .

 

 

 

 

 

Троян с двама кметове
Айджан Салиева – НУПИ
Заместник-кмет на общината по „Образование, култура, социални и младежки дейности“

Айджан Салиева е дванадесетокласничка в НУПИ „Проф. Венко Колев“, специалност „Рекламна графика“. Има второ място на Национален младежки конкурс на културата.

 

 

 

 

Троян с двама кметове
Христин Гатев Заместник-кметът на общината по „Планиране, инвестиционна политика и оперативни програми“ има следните функции:

Христин Гатев е също в 12 клас на ПГМЕТ-гр. Троян. Той е със специалност „Автотранспортна техника“. Активно участва във всички дейности на училището, с отлична оценка от Национална олимпиада по техническо чертане.

Боян Мислиев – председател на Общински съвет Троян

 

 

 

Троян с двама кметове
По време на оперативката

Боян Томов Мислиев е възпитаник на СУ „Васил Левски“, с. Черни Осъм – планински водач.  Родом от София. учи за организатор на туристическа асистенска дейност. Участва в международно състезание „Социални иновации“  и печели с проекта си. Активен  е в извънкласните дейности. Отговорен е. Работи за популяризирането на училището

 

На 9 май младите троянци започнаха работния ден в 08.00 ч. с оперативка на ръководния състав на администрацията, а след това продължиха със задълженията, които кметът, заместниците и председателят на ОбС-Троян имат.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button