Троян се присъединява към националния протест

Проблемът с бездомните животни не е от вчера и досега не е решен. На всяка улица има поне едно животно, което някой е изхвърлил и което намира храна по милостта на добрите хора. Но има и омразата на тези, които са заключили сърцата си, изпитват страх или гняв. Трети отминават с безразличие, това не ги засяга. Проблемът обаче е далеч от представата за цивилизованост. А троянци искат да са цивилизовани, имат това самочувствие. Затова настояват за ефективни решения според европейските норми.

Ето изцяло и текста на НПО „Дара”, организатор на протеста. (Adopt a Dog from Bulgaria- НПО“Дара“)

ПРОТЕСТ В ЦЯЛАТА СТРАНА ПРЕД ОБЩИНИТЕ.
На 20 май 2019 г.от 12 ч.

Престъпно отношение на институциите доведе до невиждан растеж на броя на бездомните животни в България.

И ние сме принудени .. и се сблъскваме с този ужас всекидневно ..
да гледаме жестоки клипове, и разкъсани и убити животни …
Които съзнанието ти не приема, и оставаш буден цяла нощ…защото болката изостря до крайност сетивата ти… и ти идва да виеш от безпомощност ???
Трудно ни е да повярваме,че има още неразбрали защо имаме този огромен проблем, да има толкова бездомни животни?
Да се сблъскваме с този ужас всекидневно ..съзнанието ни отказва да приеме това,и оставаш буден цяла нощ…защото болката изостря до крайност сетивата ти… и ти идва да виеш от безпомощност ???
– Бездействие на институциите.
– Липсата на контрол.
– Липсата на правосъдие.
– Липсата на зоополиция.

Безконтролното развъждане на домашни животни, и безотговорността на обществото ни също е една от причините, помогнала да се увеличи притокът на улицата.

Виновни са управляващите през последните 10 г., които омаловажиха проблема, за да усвояват средства, които сами си гласуват и после крадат!
Създадоха се огромни концлагери, където животните биват тъпкани, и където са обречени на глад и мизерно съществуване. До края на живота им.
И всичко това заради стотици хиляди и милиони/ в София/ левове, отпускани от общините за концлагерите, наречени от тях за благозвучие:приюти!

#протествцялатастрана на 20 май 2019 г. от 12 ч.пред общините.
София пред Министерски съвет от 12 ч

Свързани статии

Back to top button