Второ място за деветокласничката Маргарита Тотева

Второ място за деветокласничката Маргарита Тотева
Второ място за деветокласничката Маргарита Тотева(вляво)

Маргарита Тотева от СУ „Васил Левски“ – Троян се класира на второ място в ниво B1 в националния кръг на състезанието по английски език KGL (Kangaroo Global Linguistics). Тя и нейната преподавателка Полина Иванова бяха наградени на официална церемония на 11 май в София, където се проведе 13-тата годишна конференция на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България – Cambridge Day. Наградите бяха връчени от Владимир Колев – управител на издателската група „Анубис-Булвест“ и Матю Елмън – международен лектор към издателство Кеймбридж.

Маргарита Тотева остана едва на 1 точка от победителя в нейното ниво, като с блестящото си представяне изпъкна сред връстниците си от цялата страна.

Състезанието по английски език към Асоциацията на Кеймбридж училищата в България за втора година се провежда в сегашния си формат като част от Kangaroo Global Linguistics.  Владимир Колев зарадва преподавателите от цялата страна, като обяви, че от следващата година в състезанието ще имат възможност да премерят сили и учениците от по-горните нива, тъй като, както той самият се изрази, нивата от А1 до В2 не са достатъчни, за да покажат знанията и задълбочената подготовка на българските ученици.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button