Акценти за европейските избори

„БСП сме единствената партия, която увеличава подкрепата си с над 50 000 гласа и евродепутатите с един"

Акценти за изборите за Европелски парламент

На 8 юни в залата на общината се проведе разширен пленум на Общинския съвет на БСП Троян и негова основна цел бе да се направи анализ на изминалите преди броени дни избори за европейски парламент

„БСП сме единствената партия, която увеличава подкрепата си с над 50 000 гласа и евродепутатите с един. Въпреки че не постигнахме целта, която си поставихме, печелим в областите Плевен, Ямбол, Добрич и Видин. И в над 65 общини. От 28 социалистически и социалдемократически партии в ЕС, БСП сме на пето място по резултати“. С това обръщение на благодарност към социалистите и симпатизантите на БСП от Корнелия Нинова Председателят на Общински съвет на БСП Росен Веселинов откри пленума на БСП в Троян.

Според Росен Веселинов анализът на изборите е крайно необходим, тъй като само след няколко месеца предстоят и местни избори. Отчитайки грешките си на тези избори, БСП се надява на предстоящите избори те да бъдат отстранени, за да бъде подкрепена не само от съмишленици и симпатизанти, а и от по- голям брой хора, които нямат пристрастия към други партии.

„БСП е най- демократичната партия в страната, партия на леви идеи и политики, защитаващи бедните и онеправданите“ – каза Росен Веселинов и допълни: „Въпреки че останахме втора политическа сила в страната и общината на евроизборите, смятам, че БСП макар и бавно върви към основната си цел – да се изгради като алтернатива на наложеното в страната статукво, да покаже едно различно лице от това на управляващите. Убеден съм, че може да се преборим за демократична, социална и правова държава. Нужни са обаче по-силна енергия, повече вяра в собствените възможности и най- вече самосъзнанието, че промяната зависи от всички нас. Няма успех без самочувствие. Няма успех без самоотвержена битка.Успехът идва при вярващите в себе си и възможностите си хора, а не при онези, които търсят виновни другаде“.

Веселинов каза още, че БСП Троян има всички основания за самочувствие. И ще се радва, ако местната партийна организация привлече още млади хора с леви убеждения.

На пленума на БСП в Троян се получи една истинска дискусия за отминалите избори за европейски парламент.

Задълбочени анализи направиха депутатът д-р Валентина Александрова, кметът на Община Троян Донка Михайлова, общински съветници от БСП. Очертани бяха и насоките за работа за бъдещите местни избори. Всички изказали се изразиха мнение, че се надяват на по-широка подкрепа на местните избори.

Христина Петрова

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button