Тенденция

Даряват органите на убития Венци

Троянският зет Венцислав Маргинов издъхна в британска болница,

Троянският зет Венцислав Маргинов издъхна в британска болница, съобщи ВВС. 51-годишния българин бил нападнат на улицата в Саутпорт (на 27 км северно от град Ливърпул) след финала на Шампионската лига между Тотнъм и Ливърпул, игран в Мадрид на 1 юни. Нашенецът бил ранен с нож веднага след края на мача, в който „червените“ спечелиха шестата си европейска титла.

Даряват органите на убитият Венци
Мястото на убийството

Венцислав  е бил откаран в болница, където обаче докторите не успели да спасят живота му. Българинът бил фен на Ливърпул и гледал финала с двамата си синове в местен бар. На прибиране към дома тримата били нападнати в гръб от футболни хулигани. Единият от синовете на Венцислав също е приет в спешното. От полицията са потвърдили пред местните медии, че има заподозрян 31-годишен британец, който е арестуван.

Преди да замине за Англия, Венци живеел със съпругата си Бранимира и двамата им синове в София. Емигрирали преди 7-8 години и със съпругата му започнали работа в голяма куриерска фирма в Саутпорт

Близките му са дали съгласие  още преди смъртта  на Маргинов при негативна развръзка да дарят органите му за трансплантация.

Бедите в семейството на пострадалия българин обаче продължили и на следващия ден, в неделя бащата на Венцислав, 70-годишният Стойчо Маргинов, също пострада тежко и в момента се бори за живота си в софийска клиника. Докато цепел дърва в двора на къщата си в Петрово, го ударила цепеница по главата. Той потърсил лекарска помощ в Сандански, след направените му изследвания станало ясно, че е със счупен череп и кръвоизлив в мозъка. По спешност е  транспортиран към софийска болница за мозъчна операция.

Венцислав Маргинов е бил троянски зет. Работил е в „Балканфарма“ , после се е занимавал с недвижими имоти, съобщава троянски медии.

по материали на медии

Снимки: 24 часа

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button