Децата на Троян празнуваха

Детската работилница бе под надслов „Здравословно хранене"

Весел празник за най-малките жители организира днес Община Троян по повод 1 юни-Международен ден на детето. На площад“Възраждане“ се събраха стотици малчугани, които пяха, танцуваха и се веселиха. Детската работилница бе под надслов „Здравословно хранене“. Празникът откри мажоретния състав  на НУ „Христо Ботев. Бъдете много здрави, много щастливи и много се забавлявайте. Бъдете весели, палави и не забравяйте да се усмихвате“, поздрави кметицата на Община Троян Донка Михайлова. Всички  детски градини се включиха в празника със свои изпълнения. Първи на сцената излязоха възпитаниците на детска градина „Звънче“, последваха ги „Незабравка“ от Орешак.“МИР“, „Синчец“, „Дъга“, група “ Щурче“ към ЦПЛР. Големите каки и батковци от НУ“ Христо Ботев“ .  Дошлите на  работилницата можеха да разгледат и разположените на центъра  открити ателиета щандове на  всички градини и училища. Малки и големи си нарисуваха  най-различни плодове на   бузките. Майсторки бяха ДГ „Здравец“. Малките момчета и момичета от Орешашката Детска градина пък бях приготвили песен и дтихотврение и техните учителки деминстрираха какво е Карвинг . Възпитаниците на „Иван Хаджийски“ готвеха и др.
На щанда на ЦПЛР всяко дете можеше да види и да изработи плодове и зеленчуци.
Веселието бе  огромно. Майки, баби , лели, татковци  се радваха на  децата си.
Имаше конкурс за най-весел и  най-атрактивен костюм. Също така имаше конкурс за най-добра рецепта за здравословно хранене.
Всички участвали в работилницата получиха меда
Празникът свърши, но  някои малчугани не си тръгваха и искаха още..

За първи път Общината събира на общо тържество градини и училища. В интерес на истината се получи много добре. Началникът  на ОКПР в общината Иванка Джабраилова  сподели, че мислят това да стане традиция.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button